Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 6. juni 2012

Stegt flæsk og persillesovs


Hmm??? Hedder det opbagt eller afbagt?? I farmors gamle opskrifter (se etikette) hedder det afbagning… men jeg har vist altid kaldt det opbagning. Retningslinjerne er i princippet det samme, bortset fra jeg ikke varmer væsken op (mælk)… i min verden, er det et spørgsmål om at piske godt og grundigt… og flytte gryden, hvis det pludselig går for stærkt…

Nu sidder den opmærksomme læser nok og tænker… hvad er det, hun fabler om?? Og jeg kan kun svare… persillesovs. Farmors forklaring er nem og overskuelig. Lige store dele af smør og mel. (Man beregner 5g mel og ¾ dl væske til sovs til hver person) Man smelter smørret, rører melet i og derefter væske 1/3 ad gangen. (Brug blot kold mælk og evt. kartoffelvand) Mellem hver gang passer man på, at  afbagningen/opbagningen koger igennem, og at der ingen klumper er i.

Tilsæt grofthakket kruspersille… er jeg mon den eneste, der syntes at bredbladet persille er noget opreklameret nymodens gejl?? Smag sovsen til med salt, friskkværnet peber og en dråbe eller to citronsaft.

I denne omgang var det letsaltet svinebryst valget stod på… det blev skåret i ens skiver og saltet… røg i ovnen ved 200 grader indtil sprødt, gennemstegt og med knasende svær. 

Nye kartofler og rødbeder… er den ultimative slags tilbehør.


5 kommentarer:

 1. Får helt lyst til stegt flæsk med persillesovs lige nu!

  SvarSlet
  Svar
  1. ;-D Det er nu også dejligt med mormor-mad ind imellem..

   Slet
 2. Prøv at skære sværen af og bank skiverne med kødhammeren; dyp derefter i æg og så i rasp. Paneret bacon er godt med persillesovs OG rødbeder.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth ;-D

   Den variant har jeg prøvet... jeg kender mange, der er vilde med den, men jeg kan bedre lide den "ferske" flæsk paneret. Måske jeg alligevel prøver igen ;-D

   Kh Pia

   Slet
  2. hej.. elsebeth-

   jeg så på bbc livestyle en ret med paneret bacon det var kogt kogebacon, afkølet derefter blev det paneret.

   kh flemming.

   Slet