Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 26. juli 2012

Blomkålssuppe med dild/persille olie og store tigerrejer


Er årstiden ikke til cremet suppe? Nå… men det var det, jeg havde lyst til J
Start med at afskal de store tigerrejer… og fjern tarmen. Nemmest er selvfølgelig, hvis den er fyldt med l***, men den var nu også nem at finde på de to, der ikke var. Om det er nødvendigt, det ved jeg ikke… men jeg kan ikke ha’ det. Tilberedning og opskriften på marinaden finder du her Sæt på køl mindst en time… vend ind imellem.


Så det tid til dild/persille olien. Brug lige dele dild og persille… kør dem godt sammen med olie i en mini-hakker eller brug en stavblender… smag til med salt. Den kan tage overraskende meget… på køl med den.


Suppen tager ingen tid at lave… og ingredienserne er få.
Til 1 person:
½ blomkål i små buketter
1 hvidt løg i tern
1 spsk. olie
3-4 dl vand
½ fiske bouillonterning
½ dl piskefløde
Og salt  

Steg løgene klare i olien… de må endelig ikke få farve og tilsæt blomkålen, som bare lige skal vendes rundt et par gange eller tre.
Tilsæt vand og bouillonterning… vandet skal kun lige akkurat dække og lad det simre i 30 minutter.
Blend suppen glat, tilsæt fløde og lad den koge op igen… her skal der røres hele tiden, da den ellers godt kan sætte sig i bunden, så suppen derved bliver brunlig… og det har vi ikke lyst til J Smag til med salt.
Server den brandvarme suppe med dråber af dild/persille olien og de tilberedte tigerrejer.


Note: Suppen var virkelig virkelig lækker, tilpas cremet med en blid smag af blomkål… den grønne olie og de få dråber af den stærke marinade fra tigerrejerne, der hængte ved… fuldendte klart suppen J


Ingen kommentarer:

Send en kommentar