Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 2. januar 2013

Krondyrmørbrad

Først… håber I alle er kommet godt og helskindet ind i 2013 J

Vores menu nytårsaften har jeg valgt at opdele og starter med hovedretten, som bestod af krondyrmørbrad. Et stykke kød, vi aldrig har haft på middagsbordet før… men det er absolut ikke sidste gang. Mere gebis og gumme venligt kød, skal man godt nok lede længe efter. Det var så godt J

Pudsede først mørbraden (325-450g) af for sølvsener og fedt – som i sagens natur ikke var overvældende.

Den blev krydret med salt og peber – inden den hurtigt blev vendt på en glohed pande i smør.

I mellemtiden var ovnen nået op på 225 grader og her røg dyret ind i 6-8 minutter. Mørbraden fik derefter lov at hvile i 10-15 minutter uden at være tildækket.

Krondyrmørbraden blev serveret med en stor bagt kartoffel, hvidløgssmør og urtesmør. Glaserede perleløg… som dog lige fik en tand for meget L øv. Grønne asparges i svøb og en god skefuld rønnebærgelé

Note: Havde i begyndelsen betænkeligheder ved, at kødet ikke skulle have længere tid + at det var rødt, dog uden at ”bløde”. Men mørbraden fejede fuldstændig benene væk under mig J

6 kommentarer:

  1. Nøj det ser lækkert ud. Jeg har flere gange overvejet at købe krondyr kød, da der i nærheden af mine forældes sommerhus nogle gange bliver solgt noget...det må på listen over ting som skal prøves i 2013 :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. ;-D Helt klart et valg, du ikke kommer til at fortryde. Vi venter/håber allerede på, at det snart kommer på tilbud igen

      Slet
  2. afprøver den imorgen aften, godt med en bror der skyder mere end han kan spise

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Thøger :-D
      Jeg er misundelig!! Håber opskriften falder i din smag... og får forhåbentlig en tilbagemelding??
      - Pia

      Slet
  3. Svar
    1. Hej Thøger
      Tak for din tilbagemelding... den er jeg glad for :-D
      - Pia

      Slet