Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 10. marts 2013

Butterdejssnegle m. hindbærsyltetøj og marcipan


Odense faldt jeg over en opskrift på butterdejssnegle, som er så nem, at det næsten burde være ulovligt. Ok… jeg kunne selvfølgelig gøre den bøvlet ved selv lave butterdejen, meeen… J

Du køber en færdig butterdej fra køl… så behøver du ikke vente på den tør og du skal heller ikke have fat i kagerullen. Den smører du den med (i mit tilfælde hindbærsyltetøj) ca. 5 spsk. syltetøj. Dog ikke på 2-3 cm af den bagerste kant. Riv marcipan over… i den mængde du føler for, uden dog at overdrive.

Rul dejen sammen på den lange led, uden at rulle ”snippen” med og skær den i 15 skiver. Snippen dukkes under sneglen, så fyldet ikke flyder ud på bagepladen.

Pensel med sammenpisket æg og drys lidt sukker på toppen. Sneglene bages ved 200 grader i 15-16 minutter.

Hæ hæ… det var, hvad mine kreative evner rækkede til efter en generalprøve på konfirmations middag... Som i øvrigt gik rigtig god. Den kommende konfirmand var tilfreds, dog mener han, rucola er noget skrammel, man burde fodre dyr med J

Ingen kommentarer:

Send en kommentar