Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 16. marts 2013

Hakkebøf m. løg og brun sovs


Så bliver det vist ikke mere nostalgisk J Ingredienslisten kender vi alle… men fremgangsmåden varierer fra familie til familie. Her får i min…

Ælt kødet godt, form det til bøffer og krydder med friskkværnet peber og salt. Steg dem ved høj varme i 2 minutter på hver side… bøfferne skal ikke være gennemstegte. Stil til side…

Skær et bjerg løg i skiver og steg dem på samme pande. Løgene skal steges ved middelvarme til de er bløde og karamelliserede… det kan godt tage tid. Min mors tricks til brune løg er en lille dråbe kulør, hvis farven er for fimset J Tag halvdelen af løggene fra til toppings.

Mel drysses over de resterende løg… og svitses for at fjerne melsmagen. Tilsæt vand evt. kartoffelvand lidt efter lidt, til sovsen får den ønskede konsistens. Nogen bruger også fløde eller mælk, men ikke jeg. Lad sovsen koge godt igennem og smag til med salt og peber. Juster farven med kulør.

De forstegte bøffer lægges i sovsen, som får lov at simre, til bøfferne er klar… ca. 5 minutter.

Server bøfferne med løg på toppen, ovnbagte kartofler og gulerødder… og ikke mindst syltede rødbeder.

Hvordan tilbereder du dine hakkebøffer??

Ingen kommentarer:

Send en kommentar