Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 12. april 2016

Sprængfarlig kartoffelsuppe - med lækker topping



Jeg har fået købt alt for mange kartofler!! Hvad er så mere nærliggende end blandt andet, at sætte kartoffelsuppe på menuen?? Som sagt, så gjort... men jeg advarer: "Overdreven suppe-indtag efterlader dig tromletyk og højt-stønnende på sofaen".

Kartoffelsuppe
Hovedret 3-4 personer
Forret 4-5 personer

Bacontern... du ved bedst, hvor meget der skal bruges
6 store kartofler
2 løg
Ca. 1 liter vand
1-1½ tsk. sambal oelek
1½-2 dl fløde
Salt



Svits baconternene sprøde og gem fedtet
Hak løget groft
Skæl kartoflerne og skær dem i tern
Svits løg og kartofler kort i baconfedtet... uden de tager farve
Hæld vand på... og gå på nettet i 30 minutter :-D
Blend grydens indhold... og tilsæt evt. mere vand, hvis suppen er for tyk klistret
Smag til med salt... den kan tage en god del, sambal oelek og fløde
Server suppen med bacontern og brødcroutoner 
Brødcroutonerne laver du selvfølgelig selv af tørt brød... ellers vil du brokke dig hele vejen ud af butikken, når det går op for dig, hvad 200g koster... desuden fungerer det bedst, hvis du serverer både bacon og croutoner i skåle, så man selv kan tage.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar