Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 2. januar 2012

Spinat-roulade med røget laks.


Spinat-rouladen med røget laks er vist efterhånden ”allemandseje”, så selvfølgelig har jeg også en udgave. Det er en super-lækker forret, som kan laves dagen før… og som desuden smager godt på rugbrød i madpakken (siger min nevø). Klart min egen favorit forret…

Spinat-roulade med røget laks
8 pers. (15 v/buffet)

Bund:
450g spinat
15g smør
4 æg
½ tsk. revet citronskal
salt, peber

Fyld:
200g røget laks
150g flødeost
1 dl creme fraiche 38 %
2 spsk. Finthakket dild

Tilberedning (bund):
Spinaten optøs og presses fri for væde
Blendes med smør, æggeblommer, citronskal, salt og peber
Æggehviderne piskes stive med et nip salt… og vendes i
Et ildfast fad fores med bagepapir og spinatmassen fordeles herpå
Bages i ovnen i ca. 10 minutter ved 190 grader… skal være fast men ikke tør

Tilberedning (fyld):
Osten røres med creme fraiche
Den hakkede laks tilsættes sammen med dild, salt og peber

Den afkølede spinatpladen lægges på nyt bagepapir med bunden opad
Ostemassen smøres på spinatpladen... ikke helt ud til kanterne
Det hele rulles sammen og pakkes ind i bagepapir
Hviler i køleskabet mindst 2-3 timer

Tips:
Når rouladen skal skæres, dyp en kniv i kogende vand mellem hver skive, så bliver snittet rigtig flot. 
Forretten er forholdsvis "tung", så lav en "let" hovedret.

  









6 kommentarer:

  1. Denne vil jeg sikkert prøve en gang! ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skal du gøre Elena... den smager utrolig godt, er nem at lave, selvom den måske se kompliceret ud. Og så ligner den jo en million :-D

      Slet
  2. er ved at lave den, men undrer mig lidt over at bunden bliver ret tyk. Er det som det skal være? har fulgt opskriften på punkt og prikke :) et ildfast fad er ikke så stort og jeg havde forestillet mig den skulle ud på en bradepande fordi der er så meget "dej" :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej :-D

      Nu er du sikkert allerede færdig... så jeg håber virkelig, resultatet blev godt??

      Jeg har forsøgt mig med en bageplade, men da blev bunden så tynd, at den var svær at arbejde med. Samtidig skal der også siges, at mine bageplader er større end normalt. (Tihi... mindre ovn kunne ikke gøre det)

      :-D Pia

      Slet
  3. Kan den laves dagen før og lægges i køleskab?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan du tro, den kan. Faktisk bliver den bedre af det... den har sat sig og du kan lave et flottere snit.

      - Pia

      Slet