Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 7. august 2012

Kylling i römertopf


Første forsøg – med små skønhedsfejl

Da jeg tidligere på året havde fødselsdag, fik jeg ikke bare en… men hele to römertopfs. En til 4 personer og en til 6 personer. Jeg valgte at beholde dem begge, for man ved jo aldrig J

I går skulle lille indvies… med kylling. Römertopfen blev lagt i vand i 10 minutter… eller lidt mere J

Så fyldte jeg på med friske gulerødder, 8-ball squash og grøn peber fra kolonihaven

Kyllingen blev skyllet og kigget efter i sømmene… inden den fik et ordentligt skud peberblanding og salt udvendig og indvendig. Til slut fik den en øko-citron og løg i nummeren. Vupti… op til grønsagerne med den, sammen med 3 dl vand. (Hvilket var alt for meget, 1 dl havde været nok)

Med låg på røg den i en kold ovn. Graderne satte jeg til 180 og så fik den 2½ time, uden jeg lettede på låget, men hold nu op… det var svært. Den duftede så godt J (Tror måske 2 timer ville have været ok)

Da kyllingen blev løftet op af römertopfen, faldt den fuldstændig fra hinanden… så mør var den. Skindet var dog ikke helt perfekt efter min smag, så det fik lige 5 minutter i en 250 grader varm ovn.

Væden i fadet blev jævnet med maizena og grøntsagerne brugte jeg som tilbehør. (Sovsen blev god, men næste gang tror jeg, jeg blender grøntsagerne med væden og bruger det til sovs… i alt fald var grøntsagerne alt alt for møre til min smag)

Kyllingen blev serveret med grøntsagerne, brun sovs, ny opgravede kartofler og agurke tzatziki

Af første forsøg at være, var jeg positivt overrasket J Det er virkeligt nemt… og jeg skal helt sikkert have fundet opskrifter, jeg kan bruge til mine røde vidundere. Har du et par ideer??

2 kommentarer:

 1. Lige nu er har jeg ingen ideer.
  Fokus er total flyttet over på den lækre kylling.
  Håber inderligt min bil kommer tilbage fra rep. idag, så jeg kan få mig en grydestegt kylling med persille. Römertopf har jeg desværre ikke.
  Tak for løkker aftensmads forslag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Velbekom ;-D

   Grydestegt kylling med persille, det er også lækkert... det skal jeg vist også prøve i römertopfen. Spændende om der giver en forskel...

   Slet