Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 23. april 2012

Lækker ørred-salat


Hold nu op… den blev god J

Kæresten kom slæbende med blandt andet en varmrøget ørred… køn er den sgi’ ikke med sort overfrakke på… men røget fisk, er altså gudespise.

Jeg var godt klar over, at han under ingen omstændigheder ville få noget af ørreden, hvis den skulle ”bar” på rugbrød… igen… det med benene (han kvæles, hvis et smutter med). Så jeg satte mig for, at lave en salat… helst uden ben, men støn… hvor tog det lang tid, at pille de små ”fimrehår” fra. Tror det lykkedes, har ikke hørt andet.

Opskriften… er helt på slum (eller hedder det slump??)

1 benfri varmrøget ørred (ca. 100g) tildeles et finthakket rødløg.

Så skal der 1-2 spsk. purløg + 1 spsk. kapers til.

2 spsk. 18% cremefraiche og en klat god mayonnaise… og så ska det vendes forsigtigt sammen. Salaten må ikke svømme i dressing.

Lad den stå på køl i ca. ½ time… inden den smages til med saft fra en øko-citron, friskkværnet peber og et nip salt.

Klart en ting, jeg skal på et tidspunkt skal bruge til en forret J

Ingen kommentarer:

Send en kommentar