Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 4. april 2012

Hachis


Been there… done that. Jeg fulgte farmors  opskrift på hachis  et langt stykke hen ad vejen. Det kriblede vitterligt vildt i fingrene for at tilsætte ekstra diverse krydderier… men ikke mindst hvidløg.

Poserne med biks… viste sig at være svinekød… steg formoder jeg. Og kyllingebryst med spinat. De fik en tur i kødhakkeren meeen tror nu nok, jeg bare nøjes med grove tern næste gang.

Opskriften blev fulgt til punkt og prikke… ”suppen” jeg havde, var kogevandet fra en hamburgerryg. Gad godt vide, hvad jeg havde i tankerne, da jeg gemte den J

Men hvor om end alt er… da kødet kom i den opbagte sovs, har jeg aldrig været mere lykkelig for opfindelsen kulør. Det er så også på dette tidspunk, jeg alligevel vælger at springe fra farmors opskrift. I den stod der, det skulle anrettes på et fad med brunede kartofler.

Jeg valgte at dække sovsen med en rest kartoffelmos… fniiiis om ikke andet, ” mønstret er pænt”, sagde kæresten J Uden tvivl… det viste sig at være en mere lækker overraskelse, end jeg umiddelbart troede, det ville være. Stop Spild Af Mad i den helt store stil.


2 kommentarer:

  1. Minder meget om Shepherd's Pie, ikke at forveksle med Haggis :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Åhh Shepherd's Pie... det er altså også lækkert ;-D

      Slet