Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 2. april 2012

Dampet laksesteak med karrycreme og løg/ærter


Sidst vi var i Fiskebutikken Møllefisk var et af valgene laksesteak, dem havde vi længe glædet os til at sætte tænderne i J

Det nemmeste i verden er da vist at lave fisk…

Først duppes de tørrer og krydres med salt og peber.

Så læges de et smurt fad, tilsættes lidt vand (eller hvidvin), og skiver af en øko-citron. En tur i ovnen ved 220 grader i 15-20 minutter alt efter tykkelse. De her krabater fik 20 minutter.

Tilbehøret… en nem karrycreme. 1-2 tsk. karry ristes hurtigt af på en tør pande, røres sammen med 1 dl cremefraiche 9%... og smages til med salt, peber og citron. Lad cremen trække en halv times tid.

Løg/ærterne går rigtig godt i spænd med karrycreme og stort set alle slags fisk. Til 2 personer brugte jeg 1 hakket løg, 1 fed finthakket hvidløg, som blev sauteret i en gryde med olie til de var klare.

Så fik løgene 250g frosne ærter i nakken, som blev varmet godt igennem under omrøring i 4-5 minutter. De blev most let med en gaffel, inden de blev smagt til med salt, peber og igen øko-citron.

Det blev rigtigt lækkert J dog skal man lige være opmærksom på, at der er en del ben i steaksene. Jeg er ligeglad med dem, jeg spytter dem bare ud… kæresten derimod er færdig med fisk, hvis han får et ben i munden… så nu har jeg en ½ laksesteak til mig selv til frokost i morgen J

Ingen kommentarer:

Send en kommentar