Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 15. april 2012

Paneret koteletter


Fadkoteletter… kan de paneres?? J Det er faktisk ikke et spørgsmål om, om de kan… det skal de. Og det skal gøres på den rigtige måde… ikke noget med pisket æg. Paneringen stal være tyk og knasende.

Hvordan gør man så det?? Først laver man en tyk meljævning, som koteletterne vendes i, inden de får en tur i rasp, der er krydret godt med peber og eventuelle krydderier, som man bedst kan lide. Ikke noget med salt… endnu. Så skal de hvile lidt, så paneringen når at sætte sig.

Koteletterne steges ved middel varme i 5-6 minutter på hver side… til paneringen er knasende sprød og koteletterne gennemstegte... det er så her, de skal have et drys groft salt. Læg til side, mens sovsen laves.

Pandesovs hører sig til… tilsæt eventuelt ekstra smør til panden. Når det er smeltet tilsættes 1 spsk. mel pr. person, hvorefter det piskes godt sammen, så der ingen klumper er. Brug kogevandet fra kartoflerne, som tilsættes lidt af gangen, med opkog imellem. Når sovsen har den rette konsistens skal den simre 4-5 minutter… inden den smages til med salt og peber. Juster farven med lidt kulør.

Desuden fik vi kapers, syltede grønne tomater , syltede squash… og ikke mindst en lækker gulerodssalat til. Den kender alle vist… revne gulerødder, rosiner og ananas citronsaft fra en øko-citron… det hele vendes med en spsk. sukker. Mormor-mad i den helt store stil J


Ingen kommentarer:

Send en kommentar