Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 27. november 2011

Syltede grønne tomater


Så stod jeg der igen. Med tomatplanter fyldt med grønne tomater. Normalt ville man nok sød-sylte dem… men den udgave er afprøvet og kasseret. Det er ikke lige mig… der må gerne være noget mere ”kapow” på smagen. Beregn to dage til syltningen.

Sur-syltede grønne tomater

1 kg grønne tomater
100 g salt
4 dl eddike
200 g sukker
3 stk. hvidløg, fed
4 stk. grønne chilier
1 spsk. atamon

Vask tomaterne og skær et lille kryds i stilkenden
Drys med salt og lad dem stå et døgn i køleskabet, hvorefter de skylles og dryppes fri for vand
Kog eddike og sukker… til sukkeret er opløst
Tilsæt hvidløg i halve og chilier i hele
Damp tomaterne i lagen i 3-4 minutter
Læg tomaterne i varme glas og kog lagen i yderligere 5 minutter
Si lagen og tilsæt atamon
Hæld den varme lage over tomaterne og sæt låg på
Lad tomaterne stå minimum en uge… helst længere 

Smager godt som tilbehør til svine- og oksekød… men også til vildt.





7 kommentarer:

  1. Super gode tomater !!
    Der er en væsentlig smagsforskel ved at lade dem stå i eksempelvis 3 uger, i stedet for én - så de bliver givet vis kun bedre & bedre fremadrettet.

    Takker for opskriften :0)

    @Lars

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lars

      Tak for din søde kommentar... og ja, du har fuldstændig ret. Efter et ½ år ca. er lagen blevet henad sirups agtig, på det tidspunkt er de virkelig lækre.

      - Pia

      Slet
  2. Hej ser ud som en lækker opskrift. Hvilken type chili anvender du , der er jo meget stor forskel i styrken på chilier

    alex

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Alex

      Sidst jeg syltede tomater brugte jeg Jalapeño :-D

      Som du siger, er der stor forskel på chili, så oftest vælger jeg, at tage dem fra, når lagen hældes over tomaterne, for de bliver virkelig stærke, hvis de kommer med i glasset.

      "Stærke på den gode måde" siger kæresten... men for stærke for mig :-D

      - Pia

      Slet
  3. Hej
    Rigtig dejlig opskrift. Lavede dem i sommers og har først lige smagt dem et ½ år efter :)Men da jeg lavede dem, manglede der lage så jeg måtte lave et opkog mere for at dække tomaterne. Skal helt sikkert lave dem igen i år

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej :-D

      Tak for en rigtig dejlig tilbagemelding, det varmer, når nogen tager sig tiden til det.

      - Pia

      Slet
  4. Jeg er i tvivl, om tomaterne skal være i vand med 100 g salt i et døgn eller om de blot skal være tørre og i salt i køleskabet i et døgn

    SvarSlet