”Nej, nu rabler det sgu da
helt for dig” sagde kæresten, da jeg stod med røven i vejret og plukkede
mælkebøtteblomster J men når nu vi har så mange af dem i kolonihaven, kan
jeg ligeså godt forsøge, at få noget godt ud af dem. Som sagt så gjort…
50 hoveder grundigt renset
for insekter, inden kronbladene (de gule) forsigtig blev rykket af.
2 grønne æbler (ca. 500g)
skåret i både. Lad bare kernehuset være.
1 rabarberstilk
Saft fra 1 citron
1 liter vand
Ovenstående fik lov at
simre i en ½ time, inden det bliv siet gennem et rent klæde. Duften… er
allerede her vidunderlig.
Vej saften og tilsæt samme
mængde sukker. Bring det hele i kog… og lad det simre ind til ca. halvdelen.
Hæld siruppen på atamon-skyllede
glas, luk godt og sæt på køl.
”Hey… må jeg slikke gryden”
sagde kæresten efter en prøvesmagning J
hvilket klart er det bedste kvalitetsstempel, man ovehovedet kan få.
Glæder mig til at bruge de
lækre gyldne dråber til stærk ost, cremet is, kager og hvad jeg ellers kan
finde på. Helt sikkert… hele bøvlet værd J
Inspiration har jeg fundet
i bogen: ”Naturens Spisekammer”