Hovsa… det er pludselig gået op for mig, jeg slet ikke
har farserede porrer på bloggen. Sikkert fordi det ”bare” er en ret, der sidder
på rygsøjlen… men her kommer den.
Start med at rengøre 2 -3 porrer og skær dem i længder af
10 cm
Kog dem i lidt letsaltet vand i 8 minutter (gem vandet
til sovs)
Overhæld porrerne med koldt vand
Lad dem dryppe og køle af, mens du laver farsen
5 – 6 farserede porrer
500 g hakket svinefars
1 hakket løg
Rigeligt med friskkværnet peber
3 spsk. mel
1 – 2 dl vand
1 tsk. salt
Saml farsen… igen syntes jeg, det nemmeste er at bruge
hænderne.
Der skal kun arbejdes med farsen, indtil ingredienserne
er godt fordelt
Farsen må ikke være for lind, så tilsæt mere mel om
nødvendigt
Lad farsen stå i 4 -5 minutter
Del farsen i det antal, du har valgt at lave
Spræt en frysepose op og læg krydret rasp på midten, jeg
bruger kun salt og peber
Mas nu en klump fars flad i raspen
Læg et porrestykke på… og brug fryseposen til at rulle
porren ind i fars (det er muligt, du nok lige skal hjælpe lidt til med
hænderne, så porren er helt dækket med fars)
Fortsæt med at rulle… til farsen er dækket med rasp
Brun de farserede porrer i rigeligt smør… hele vejen
rundt
Læg i et godt smurt ildfast fad og sæt i ovnen
15 minutter ved 200 grader
Server de farserede porrer med kogte kartofler og
gulerødder… og selvfølgelig pandesovs. Så bliver det altså ikke meget mere mormor
agtigt.