Tøm fryseren for tomater
Den nye sæson i kolonihaven starter snart… dvs. igen
overflod af tomater… og et hurtigt kig i fryseren, viste klart, at jeg måtte
gøre noget ved de løsfrosne tomater, jeg allerede havde liggende, hvis de ikke
skulle ende som skrald. Bare jeg dog havde gjort det noget før. I bedste Stop
spild af mad stil… blev den store gryde fundet frem og tomaterne gravet frem.
5 kg tomater viste køkkenvægten. 40 minutter senere var
skindet flået af… og jeg havde en frossen tommeltot.
4 løg og 5 fed hvidløg blev hakket.
En stor dusk basilikum fra vindueskarmen skyllet.
Og så var det tilbage til kødgryden… selvom der ikke er
meget kød i denne opskrift
Løgene stegte jeg klare i en god slat olie, mens
tomaterne blev hakkede i mindre stykker.
De blev tilsat løgene lidt efter lidt… sammen med
basilikum, sambal oelek (2-3 tsk.), 100g koncentreret tomatpure, 1 dl sukker og
1½ spsk. salt.
Så fik tomatsovsen ellers lov at simre derudaf i 3 timer…
inden den fik en let tur med stavblenderen og blev smagt til. Nogen ville måske
si sovsen for tomatkerner… men ikke jeg
Mængden gav ca. 3 liter koncentreret tomatsovs til
fryseren… som skal bruges i sammenkogte, supper, på pizza… og hvad jeg ellers
finder på…