Jeg kan virkelig ikke huske, hvornår jeg sidst har bagt
kage… men med masser af mandelmel, var det på tide… og hvem siger: ”Nej tak”
til kage?
Lækker kage med mandelmel
300 g mandelmel
5 æg
225 g sukker
1 dl appelsinjuice (eller saft fra appelsin)
1½ tsk. bagepulver
Tænd ovnen på 180 grader
Beklæd en springform (24cm) med bagepapir
Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
Kom appelsinjuice i massen… og vend med mandelmel og
sigtet bagepulver
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ca. 35 - 40
minutter
Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der
dej ved, bages kagen lidt længere tid
Når kagen er afkølet, løsnes den forsigtigt med en kniv…
og trimmes hvis den er skæv
Læg en tallerken eller et kagefad på… og vend forsigtig
kagen, så bunden vender opad
Glasur:
75 g smør
2 spsk. stærk kaffe
1 spsk. kakao
100 g flormelis
50 g kokosmel
Varm alle ingredienser op i en gryde… og smør på kagen,
når begge dele er let afkølede
Note: Kagen er fyldig og samtidig porøs… så skær kun små
stykker
Ingen kommentarer:
Send en kommentar