Brian (min bedre halvdel) stod for dagens tærte. Han drømte
om spinat… og her kommer hans udgave af en super tærte, som klart fortjener at
blive gentaget.
Spinattærte
Til 4 personer (med salat)
1 rulle tærtedej fra køl (eller lav din egen)
100 g bacon i tern
200 g optøet og afdryppet spinat
1 lille finthakket løg
70 g smuldret feta
3 stk. soltørrede tomater i små tern
3 æg
1 dl mælk
Steg baconternene næsten sprøde og afkøl
Tag tærtebunden ud af køleskabet og lad den ligge i 10
minutter… inden den lægges i en tærteform på 26 cm (Formen skal IKKE smøres). Buk det overskudende dej
ned i kanterne i stedet for at skære det af
Prik bunden let med en gaffel
Prik bunden let med en gaffel
Pisk æg og mælk sammen
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det forsigtigt
sammen
Krydr evt. med peber… salt er ikke nødvendigt
Bages i en 180 grader varm ovn i ca. 30-35 minutter (alt
efter ovn)
Lad tærten sætte sig i 10 minutter, inden den serveres
Der er slet ingen tvivl om, at tærten også vil være god
med en rest kylling fremfor bacon.