søndag den 31. maj 2015
Min nye favorit dressing - med fransk estragon
Sidste år kom der en ny krydderurt i køkkenhaven - fransk estragon. Hvordan jeg har kunnet leve uden den så længe, forstår jeg simpelthen ikke :-D
Ikke mindre end to gange her i løbet af weekenden, har jeg lavet min/vores nye favorit... og det bliver i altfald ikke sidste gang.
Dressing med fransk estragon:
2 dl cremefraiche 18%
1-2 spsk. mayonnaise
Saft fra en ½ øko-citron
Salt
En god bunke frisk estragon... heller for meget end for lidt
Rør alle ingredienserne sammen... undtagen estragon og smag til.
Grunddressingen skal være let syrlig.
Tilsæt hakkede estragon-blade og stil dressingen på køl minimum 4-5 timer inden servering.
torsdag den 28. maj 2015
onsdag den 27. maj 2015
tirsdag den 19. maj 2015
mandag den 18. maj 2015
søndag den 17. maj 2015
fredag den 15. maj 2015
Knasende grøn salat
Jeg er en glad modtager af nyhedsbrevet fra Sæson... som altid er det fyldt med lækre opskrifter og flotte billeder, der får mundvandet til at løbe. Hvis du ikke kender siden, vil jeg klart opfordre til, du svinger en tur forbi :-D
Aspargessalat med basilikumolie 4 personer
Ingredienser
1 bundt grønne asparges, ca. 500 g
50 g rucola
Basilikumolie
1 potte frisk basilikum
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
Saft af 1 citron
Salt og peber
Tilberedning
Knæk den nederste træede ende af aspargesene. Damp aspargesene i ca. 2 minutter, hæld koldt vand over og afdryp aspargesene. Skær asparges i lange snitter.
Skyl og slyng rucola. Anret asparges og rucola på et fad.
Kom basilikum, presset hvidløg og olie i en blender. Kør til en grøn olie. Smag olien til med citronsaft. Dryp olien over aspargessalaten.
Opskriften fulgte jeg slavisk, så den kan jeg ikke tage æren af, (indlægget er ikke sponsoreret) jeg vil dog sige, at selvom salaten indeholdt alle mine grønne favoritter og smagte skønt, savnede jeg en snert af sødme. Jordbær ville have klædt salaten... og en håndfuld ristede solsikkekerner havde heller ikke været en dum ide. Skal dog lige siges, at mine gæster var vildt begejstret for den oprindelige salat :-D
Etiketter:
asparges,
Basilikum,
Blogs jeg læser,
Kogebøger og blade,
Tilbehør
fredag den 1. maj 2015
Saftspændt torsk - med sennep og ost
Fisk... er altså ikke så stor en "videnskab", som mange gerne vil gøre det. Mon det er for at slippe udenom?? Eller kender man mon kun den famøse nytårs-torsk, der oftest bliver kogt sønder og sammen og ender, som en smagsløs våd spånplade, hvor sennepssovsen må bære hele retten?? Hvis fisk bliver tørt og kedeligt, er det simpelthen fordi, den får alt for lang tid... så er den ikke meget længere :-D
En helt enkelt måde at lave torsk på er, at smøre overfladen på en god torskefilet med sennep... det må gerne være en stærk en' af slagsen og bagefter lægge en skive ost over. Yderligere "krydring" er ikke nødvendig, men når fisken er færdig, gør røget paprika sig forrygende godt til den milde fiskesmag.
Abonner på:
Opslag (Atom)