Jeg hader, når snasket i kanelsnegle fiser ud af bunden til
ingen verdens nytte? En tefal muffinform gør tricket til søde, nuttede
kanelsnegle. Men skal vi lige tage opskriften først… selvom det ikke er helt
nemt. Som med så meget andet gærdejsbagning fra min hånd, sker det på slump.
24 lækre snegle
50 g gær
3 dl håndlunt vand
3 dl cremefraiche 18%
3 spsk. sukker
2 tsk. salt
1 dl olie
Og… det mel dejen kan tage. I dette tilfælde omkring 800
g… dejen må hellere være lettere klistret fremfor tør.
Start med at opløs gæren i vand + sukker
Tilsæt de øvrige ingredienser… og lad dejen kører i små
10 minutter
Tilsæt ekstra mel, hvis nødvendigt
Lad dejen hæve i 1 time
I mellemtiden laves det ”snasket”
100 – 125 g blødt (ikke smeltet) smør
½ pakke farin
Og… rigeligt med kanel
Den nemmeste måde at samle ”snasket” på, er med hænderne… brug evt. en
handske, altså en af gummi og ikke den du har på, når du går tur med hunden
eller de snottede unger.
Del dejen i to… rul en ud af gangen… og fordel halvdelen
af ”snasket” på den første. Rul sammen… og skær rullen i 12 stk. og sæt i en
muffinform. Det er en fordel lige at vippe ende-snippen ind under bunden.
Lad sneglene hæve i 15 minutter, mens du forvarmer ovnen
til 210 grader.
Inden de sættes i ovnen, trykkes midten af sneglen godt i bund.
Inden de sættes i ovnen, trykkes midten af sneglen godt i bund.
Bag i 15 minutter
Mens første hold snegle er i ovnen… gentager du processen
med hold nr. 2 (Altså med mindre du har to forme og en stor ovn)
Note: Med en god ”slip-let” form er det ikke nødvendig
med papirs muffinsforme.
Pynt med mørk glasur… flormelis, usødet kakao og en LILLE
smule kogende vand.
Angriiiiib!!!!
De ser helt helt perfekte ud - yum :)
SvarSlet- A
Ihh altså... tak :-D
SletEndnu engang løber mit mundvand ved synet af dine lækkerier <3
SvarSletTak Louise <3
SletKan de fryses?
SvarSlet