mandag den 14. oktober 2013
Blomkåls-gratin med skinketern
Når blomkålene kommer i forretningerne, er jeg fuldstændig solgt. Så skal min desværre afdøde svigermors blomkåls-gratin på bordet... og i år var ingen undtagelse.
Blomkål-gratin til 2 personer:
1 mellemstort blomkålshoved
175g skinketern
3 dl mælk
20g smør
2 æggeblommer
2 æggehvider
2 spsk. mel
Salt og peber
1 håndfuld revet ost
2 spsk. rasp
Blomkålen deles i buketter og gives et hurtigt opkog i letsaltet vand. Skyl hurtigt i koldt vand og sæt til afdrypning.
Lav en tyk opbagning af smør, mel og mælk... og stil til let afkøling.
Imens piskes æggehviderne helt stive og et ovnfast fad smørers grundigt.
Pisk æggeblommerne i den afkølede opbagning 1 af gangen. Smag til med salt og peber... husk at tage højde for, at skinken er salt.
Bland blomkål, revet ost og skinketern grundigt... hæld den opbagte sovs ved og vend grundigt, så den er godt fordelt.
Vend forsigtigt de stive æggehvider i manssen og hæld gratinen i det ovnfaste fad.
Drys jævnt med rasp, stil fadet i en 180 grader forvarmet ovn i 50 minutter.
Lad gratinen hvile i minimum 8-9 minutter, så den får lov at sætte sig.
En anden lækker (og anderledes) gratin er farmors spidskåls-gratin. Måske den er noget for dig ;-D
Etiketter:
Billig mad til to,
Blomkål,
Frokostretter,
Gratin,
Hovedretter,
kål
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
I Looove blomkålsgratin:-)
SvarSletVores lille familie elsker det og vi spiser det, nogle gange i løbet af sommer. Og G** nåde og trøste mig, hvis jeg ikke inviterer datteren på besøg, for det er indbegrebet af sommer i vores familie....
Kh
Hanne
Hej Hanne
SletTak for din søde kommentar.
Det er en lækker spise, så forstår godt din datter.
- Pia
Også en af mine favoritter, som jeg desværre får lavet for sjældent. Min barndomsveninde ELSKER min blomkålsgratin, og det var fast at jeg inviterede hende, når det stod på menuen tilbage i 90'erne :-)
SvarSletHej Connie
SletHos os er det i perioder, vi spiser gratin... men specielt i sommervarmen syntes jeg, det er lækkert. Grønsagerne er lækre og gratin falder bare slet ikke så tungt, så så meget andet "sovse"-mad.
- Pia