Spinat-rouladen med røget laks er vist efterhånden ”allemandseje”,
så selvfølgelig har jeg også en udgave. Det er en super-lækker forret, som kan
laves dagen før… og som desuden smager godt på rugbrød i madpakken (siger min
nevø). Klart min egen favorit forret…
Spinat-roulade med røget laks
8 pers. (15 v/buffet)
Bund:
450g spinat
15g smør
4 æg
½ tsk. revet citronskal
salt, peber
Fyld:
200g røget laks
150g flødeost
1 dl creme fraiche 38 %
2 spsk. Finthakket dild
Tilberedning (bund):
Spinaten optøs og presses fri for væde
Blendes med smør, æggeblommer, citronskal, salt og peber
Æggehviderne piskes stive med et nip salt… og vendes i
Et ildfast fad fores med bagepapir og spinatmassen
fordeles herpå
Bages i ovnen i ca. 10 minutter ved 190 grader… skal være
fast men ikke tør
Tilberedning (fyld):
Osten røres med creme fraiche
Den hakkede laks tilsættes sammen med dild, salt og peber
Den afkølede spinatpladen lægges på nyt bagepapir med
bunden opad
Ostemassen smøres på spinatpladen... ikke helt ud til
kanterne
Det hele rulles sammen og pakkes ind i bagepapir
Hviler i køleskabet mindst 2-3 timer
Tips:
Når rouladen skal skæres, dyp en kniv i kogende vand
mellem hver skive, så bliver snittet rigtig flot.
Forretten er forholdsvis "tung", så lav en
"let" hovedret.
Denne vil jeg sikkert prøve en gang! ;)
SvarSletDet skal du gøre Elena... den smager utrolig godt, er nem at lave, selvom den måske se kompliceret ud. Og så ligner den jo en million :-D
Sleter ved at lave den, men undrer mig lidt over at bunden bliver ret tyk. Er det som det skal være? har fulgt opskriften på punkt og prikke :) et ildfast fad er ikke så stort og jeg havde forestillet mig den skulle ud på en bradepande fordi der er så meget "dej" :)
SvarSletHej :-D
SletNu er du sikkert allerede færdig... så jeg håber virkelig, resultatet blev godt??
Jeg har forsøgt mig med en bageplade, men da blev bunden så tynd, at den var svær at arbejde med. Samtidig skal der også siges, at mine bageplader er større end normalt. (Tihi... mindre ovn kunne ikke gøre det)
:-D Pia
Kan den laves dagen før og lægges i køleskab?
SvarSletDet kan du tro, den kan. Faktisk bliver den bedre af det... den har sat sig og du kan lave et flottere snit.
Slet- Pia