Jeg havde fået fingrene i en roastbeef på omkring 800g… indrømmet… det blev min første gang udi roastbeef… og skal jeg selv sige det, kan det ikke blive meget bedreJ
Kødet blev duppet tørt med køkkenrulle, krydret med rigeligt salt og friskkværnet peber. Jeg brunede roastbeefen af på en glohed pande tilsat lidt smør i ca. 5 minutter.
Bagefter røg den i ovnen i et smurt ildfast fad ved 150 grader. Efter 30 minutter tjekkede jeg kernetemperaturen, som var for lav… men efter 40 minutter i ovnen, stod den på 54 grader. Fik lov at hvile indpakket i 20 minutter.
Den blev perfekt…
I mellemtiden havde jeg haft store bagekartofler i ovnen. De var penslet med olivenolie (selvom jeg ikke bryder mig synderligt om det) og krydret med salt. Først fik de en ½ time på 210 grader, så 40 minutter på 150 grader mens roastbeefen var i ovnen… og igen en lille ½ time på 210 grader. Dertil selvfølgelig… rigeligt med hvidløgssmør J
Sidst men ikke mindst… en lyserød coleslaw salat. Finthakket hvidkål og rosiner kom i en dressing af mayonnaise, lage fra syltede rødbeder og smagt til med sukker. Næste gang koger jeg nu lagen betydeligt ind, så dressingen bliver dyb rød i stedet for fimset lyserød J
Alt i alt… lækkert aftensmad.
Det ser rigtigt lækkert ud!
SvarSletTak skal du have Lisa ;-D
Slet