I øjeblikket sorterer jeg kogebøger, udskrifter og små
fedtede gule lapper. Heriblandt fandt jeg en ingrediensliste, hvor jeg havde
skrevet ”Godyl gode”… dog uden fremgangsmåde. Umiddelbart gik jeg ud fra, det
var en småkage… så her er mit resultat med de ændringer, jeg havde noteret i
listen.
Godyl gode chokolade småkager
Ca. 50 stk.
275 g farin
Kornene fra 1 vaniljestang
1 dl olie (rasp)
2 æg
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/3 tsk. natron
½ tsk. salt
200 g hakket chokolade
Da der som sagt ikke var nogen fremgangmåde… sprang jeg i
med krum hals og lavede småkagerne på den måde, jag fandt logisk.
Piskede farin, vanilje og olie godt sammen… og tilsatte
æggene
Sigtede de tørre ingredienser (undtagen chokolade) ned i
skålen og vendte rundt i massen, til der ikke længere viste sig mel
Tilsatte derefter chokoladen… og fordelte det godt
Jeg forvarmede ovnen til 180 grader uden varmluft
Satte klumper af dej ved brug af en teske med store
mellemrum… vidste jo ikke, hvor meget de evt. ville flyde. Jeg havde 12 stk. på
en plade, hvilket viste sig at være et godt valg
Jeg bagte kagerne i 8 minutter… åhhh hvilken fryd. De flød
en anelse og hævede smukt op. Jeg var stolt.
Kagerne fik lov at stå på pladen… mens jeg vendt ryggen til
og kælede lidt for katten. Skriiiiig… hvilket medvirkede til at de ”faldt
sammen”. Hm?? Det gjorde de næste plader også…
”Det var ikke uden grund, jeg havde skrevet ”Godyl gode” på
lappen”
GEMT siger jeg bare :-D
SvarSletDet kan jeg godt forstå søde.
SletJeg vil dog prøve at lave dem med SMØR... det tror jeg ikke, de bliver dårligere af :-D
Knus