Når man er total mad-nørd… og gentagende gange har serveret utallige
eksperimenter med svingende kvalitet for sin bedre halvdel… så bliver man også
nød til at gå på kompromis, når han med blanke øjne fortæller om
kærnemælkssuppen, fra dengang han var spejder.
Kærnemælkssuppe… har aldrig været og bliver heller aldrig…
en juhu-oplevelse for mig. Jeg bryder mig ganske enkelt ikke om det. Men kæresten
var glad… og kunne se sig selv iført grøn spejderuniform med en kniv i hånden.
Kærnemælkssuppe
1 portion
5 dl kærnemælk
1 spsk. maizena
1 æggeblomme
2 tsk. sukker
1 tsk. citronsaft
2 spsk. rosiner
Pisk æggeblommen med sukker til tykt skum… og stil til
side
Hæld det meste af kærnemælken i en gryde og varm op
Rør maizenamel op i ca. ½ dl kærnemælk og hæld det i
gryden
Lad suppen koge et par minutter og tilsæt så citronsaft…
sluk for blusset
Tag lidt af den varme suppe og pisk i æggemassen
Bliv ved indtil æggemassen er lun
Hæld den i suppen og rør godt
Server med en håndfuld rosiner
Ingen kommentarer:
Send en kommentar