Farmors opskrifter fra 1946

onsdag den 6. februar 2013

Hug med en våd berlinger

Som I fleste sikkert allerede ved, er jeg dedikeret Stop Spild Af Mad medlem. Jeg forsøger altid så vidt muligt, ikke at smide noget som helst ud… og storindkøb foregår altid med en bagtanke/en plan, for hvad diverse ingredienser skal bruges til.  

Hvad andre gør, er selvfølgelig deres valg… men jeg bliver harm, når f.eks. min dejlige svigerinde, slæber 2kg marcipan og en pose overtrækschokolade ud af køkkenskabet… og det så allerede er overskredet sidste holdbarhedsdato for flere måneder siden K Som minimum kunne hun i det mindste have smidt det i fryseren… Tror helt klart hun fattede mit budskab efter en balle i stor stil.

Nå… men jeg fik herlighederne med hjem. Der blev snust og smagt på det første kilo, som ikke fejlede spor… og så blev der bagt nøddehorn... 92 stk. J Der blev prøvesmagt og naboen fik en tallerkenfuld til eftermiddagskaffen… resten røg i fryseren.

Nu står jeg så tilbage med et kilo marcipan… men ser jeg flere nøddehorn, tuder jeg i lårfede stråler. Jeg vil gerne bruge det i småkager, men har slet ingen ide om hvilke. Hjælp mig!!  

7 kommentarer:

 1. Ret har du nu! Jeg fandt for mange år siden ud af at putte mine nødder, mandler, solsikke- og andre fedtholdige kerner og marcipan i fryseren. Jeg river også mit store parmesanstykke eller anden ost og kommer i fryseren.
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth ;-D
   Jeg syntes selv, det er en rigtig god plan, at bruge fryseren noget mere. Specielt når man falder over gode tilbud... er ret sikker på, min søde svigerinde heller ikke tør andet mere... hihi
   - Pia

   Slet
 2. Nedenstående link har jeg haft arkiveret et par måneders tid og har planer om at kaste mig udi bageriet i næste uge. Måske opskriften er noget for dig; dog næppe til brug af al marcipanen :-D

  http://anneauchocolat.dk/?p=327

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anjoe ;-D
   Tak for linket... de skal absolut prøves. I næste uge har jeg vinterferie, så jeg har masser af tid ;-D
   - Pia

   Slet
 3. Det er jo egentlig det, der er meningen - at vi skal lære af hinanden. Jo før, man finder ud af det, jo bedre!
  God weekend, Pia

  SvarSlet
 4. Den anonyme hilsen var fra mig. På nogle blogge skal man skrive sit navn og på andre ikke, når ens e-mailadresse er angivet - min bliver automatisk skrevet på - så sommetider smutter det for mig.
  Hilsen fra Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth ;-D
   Så forstår jeg lidt bedre. Havde spekuleret på, hvem den anonyme hilsen var fra ;-D
   - Pia

   Slet