Som tidligere fortalt,
havde jeg fået fingrene i en hel del marcipan
og hvad er mere nærliggende… end at forsøge sig med nogen af Odenses egne
opskrifter? På hylden står blandt andet: ”Kager, desserter & konfekt med
hjertet”.
Og i den er der en
opskrift på Sarah Bernard fristelser. Jeg forsøgte at følge opskriften, men fik
det ikke til at fungere. Bundene passede på ingen måde i forhold til fyld og
overtræk… men det kunne nu ikke vælte en gammel krage af pinden, så her kommer
min version til ikke mindre end 80 stk. af de velsmagende bomber J
2½dl piskefløde
150g mørkchokolade500g ren rå marcipan
200g mørk chokolade til overtræk
Fløden bringes i kog og
150g hakket chokolade røres i… hvorefter chokoladefløden ryger på køl natten
over (eller minimum 4 timer)
Rul små kugler af
marcipanen (ca. 1 cm i Ø) De lægges på en bageplade med bagepapir.
Derefter lægges et andet
stykke bagepapir over og kuglerne trykkes flade. Det gøres nemmest ved brug af
en bageplade, som presses forsigtigt, indtil den ønskede størrelse er opnået.
Fjern det øverste
bagepapir og bag bundene i en 150 grader forvarmet ovn i 10 minutter, til de er
gyldne.
Mens bundene afkøler…
piskes chokoladefløden til ”skum”. Her vil jeg opfordre til, at det gøres på
gammeldags maner. Med håndpisker går det hurtigt galt og bliver chokoladefløden
pisket bare en anelse for meget, bliver den grynet.
Sprøjt små toppe af cremen
på bundene og sæt kagerne i fryseren.
Når de er frosne dyppes de
i smeltet chokolade.
Jeg opbevarer altid Sarah
Bernard kager på frost og tager dem op jeg skal bruge ca. 5 minutter før, så de
smider lidt af kulden, men stadig er iskolde.
Jeg har før lavet dem
med makroner som bund, hvilket selvfølgelig er både billigere og hurtigere… men
den ”rigtige” udgave er nu også god.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar