Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 25. januar 2014

Sommergrøn "sovs"


Det gik pludselig op for mig, at jeg i flere dage i træk havde serveret brunt hakkemad for kæresten. Ikke at han brokker sig, for mormor-mad er hans livret, næstefter... mad!! Men jeg kan nu godt blive lidt trist af at se på brun mad, selvom det smager godt.

Til fredagens X-faktor menu... havde jeg valgt, der skulle farve på tallerkenen og det er muligt jeg gik en anelse i selvsving, men det blev vellykket :-D

Selvom det ikke er ret lang tid siden, vi sidst fik saftig kylling-rulle, var det den, vi savlende skulle kaste os over, mens Blachman frådende kastede sig over håbefulde danskere, mens han med rette høvlede de mest talentløse ned. Nej, jeg bliver nok aldrig træt af X-faktor :-D

Til den sommergrønne "sovs", som nærmere er en mos, skal der bruges:

Finthakket løg
Olie
Ærter
Salt og peber

Svits løget i lidt olie
Tilsæt ærter og lad dem kort svitse med.
Blend groft og smag til med salt og peber.
Hvis du vil have den skal være mere "sovse-tynd", kan du vælge at tilsætte creme fraich og blende i længere tid, men så bliver ærtesmagen knap så kraftig og pang-farven... fimset. Valget er dit ;-D




2 kommentarer:

  1. Yum, det ser altså godt ud, det må prøves.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne

      Det er yum :-D Håber du melder tilbage.

      - Pia

      Slet