Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 11. august 2012

Store squash-brud


I det her tilfælde må man sige, overdrivelse fremmer forståelsen, de hævede en hel del mere, end  jeg regnede med J

Start med at køre en dej af:
½ pakke gær
2½ dl håndvarmt vand
½ dl olie (brugte solsikke olie)
2 tsk. salt
1½ spsk. sukker
400-450g hvedemel
Lad dejen hæve under klæde i 1 time

Desuden skal du bruge 100g revet og presset squash
50-60g solsikkekerner
2 hele æg

Riv squashen og vrid den i en ble, så så meget som muligt af væden presses ud… og nej, her er det ikke hverken en brugt ble eller engangsble, jeg snakker om… det er stofbleerne, som for mit vedkommende er totalt uundværlige i mit køkken J

Når dejen har hævet, hældes squash, solsikkekerner og de to æg i skålen. Og så er det ellers i med klør 5, dejen skal ikke æltes, men presses blidt gennem fingrene, så squash, kerner og æg fordeles jævnt.

Riv klatter af dej og læg dem på en bageplade. Jeg fik kun 6 boller ud af portionen J hvilket resulterede i mega boller. 9 på en plade ville virke knap så voldsomt J

Lad bollerne hæve endnu en time… og sæt dem så i ovnen ved 200 grader. Mine skulle have omkring 20 minutter. Jeg skulle have lavet dobbeltportion… de var såååå gode J

4 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tak skal du have Hanne ;-D

      De skal ialtfald også snart bages igen :-)

      Slet
  2. Hej Pia, hvor er de flotte. Skal jeg helt sikkert have afprøvet. Mon ungerne vil spise dem???

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Olof ;-D

      Ja det tror jeg, hvis altså de ikke er grønt-forskrækkede, men pssst... så skræller du da bare squashene ;-D Men flottest bliver de nu med skræl.

      Iøvrigt... du kan bruge samme opskrift til gulerods-brud, dem er jeg så ikke helt vild med, de bliver for "søde".

      Kh Pia

      Slet