Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 19. januar 2014

Krydret tomatsauce


Pizza uden tomatsauce?? Nej vel... heldigvis havde jeg tomater og chili liggende i fryseren, så det tog ingen arbejdstid, at bikse en lækker krydret sauce sammen.

1 kg frosne tomater 
2 hakkede løg
5 hakkede fed hvidløg
3 forskellige chili
2 spsk. olie
60g tomat pure´
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
1 tsk. timian
1 tsk. oregano



Flå tomaterne og hak løg og chili (kernerne fik lov at komme med)
Svits løg og chili i olien uden de tager farve
Tilsæt de øvrige ingredienser... og lad saucen simre 1 times tid
Blend saucen glat og jævn med en stavblende
Lad saucen afkøle og hæld den i i små bokse eller i isterningforme og læg i fryseren

Note: Vær forsigt med hvilke chilier du bruger. Saucen her blev rimelig stærk... men jeg er også en piv-skid.

5 kommentarer:

  1. Hjemmelavet tomatsovs er det eneste, der duer - men kan det passe, at du puttede 1 dl sukker i?
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elsebeth

      Nej 1 dl kan ikke passe... men 1 spsk. kom jeg i :-D

      - Pia

      Slet
  2. Godt, du fik det rettet, Pia - ellers var den vist også lige til at hælde over is! Vidste du, at de drevne, italienske husmødre puttede natron i i stedet for sukker - det skulle give samme virkning?!
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. 'Smiler' :-D
      Det blev den sgu' for stærk til... tihi
      Nej det vidste jeg ikke... og med hvad formål? Jeg putter sukker i, for det har jeg sikkert læst et eller andet sted :-D
      - Pia

      Slet
  3. Af samme grund som vi putter sukker i - for smagens skyld!
    Elsebeth

    SvarSlet