søndag den 19. januar 2014
Krydret tomatsauce
Pizza uden tomatsauce?? Nej vel... heldigvis havde jeg tomater og chili liggende i fryseren, så det tog ingen arbejdstid, at bikse en lækker krydret sauce sammen.
1 kg frosne tomater
2 hakkede løg
5 hakkede fed hvidløg
3 forskellige chili
2 spsk. olie
60g tomat pure´
1 spsk. sukker
2 tsk. salt
1 tsk. timian
1 tsk. oregano
Flå tomaterne og hak løg og chili (kernerne fik lov at komme med)
Svits løg og chili i olien uden de tager farve
Tilsæt de øvrige ingredienser... og lad saucen simre 1 times tid
Blend saucen glat og jævn med en stavblende
Lad saucen afkøle og hæld den i i små bokse eller i isterningforme og læg i fryseren
Note: Vær forsigt med hvilke chilier du bruger. Saucen her blev rimelig stærk... men jeg er også en piv-skid.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hjemmelavet tomatsovs er det eneste, der duer - men kan det passe, at du puttede 1 dl sukker i?
SvarSletElsebeth
Hej Elsebeth
SletNej 1 dl kan ikke passe... men 1 spsk. kom jeg i :-D
- Pia
Godt, du fik det rettet, Pia - ellers var den vist også lige til at hælde over is! Vidste du, at de drevne, italienske husmødre puttede natron i i stedet for sukker - det skulle give samme virkning?!
SvarSletElsebeth
'Smiler' :-D
SletDet blev den sgu' for stærk til... tihi
Nej det vidste jeg ikke... og med hvad formål? Jeg putter sukker i, for det har jeg sikkert læst et eller andet sted :-D
- Pia
Af samme grund som vi putter sukker i - for smagens skyld!
SvarSletElsebeth