Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 9. februar 2014

Fiske-lagkage


Da Gizmo fyldte 9 år skulle vi selvfølgelig have en forret med noget af hendes favorit mad... tun og rejer. Jeg selv er ikke helt tilfreds med synsindtrykket... men en af mine dejlige læsere, har nu savlet over lagkagen i et stykke tid... så her kommer den :-D

Fiske-lagkage til 3 personer:

1 dåse afdryppet tun i vand
1 lille hakket løg
½ hakket rød snack-peber
Lige dele mayonnaise og creme fraiche 18% (Ca. 3 spsk. af hver)
Salt og peber.

Desuden skal der bruges:

2 hårdkogte æg
3 skiver toastbrød uden skorpe
En god håndfuld rejer
Salat, tomat, dild og citron kaviar

Start med citron kaviaren. Du kan selvfølgelig også vælge at købe kaviar... men det er bare ikke en nær så sjov oplevelse :-D



Du skal bruge saften fra 1½-2 øko-citroner... og fremgangsmåden kan du læse her.

Tunen drænes for vand og røres godt sammen med løg og snack-peber. 

Tilsæt ca. 2/3 af mayonnaise og creme fraiche blandingen lidt af gangen og smag til med salt og peber.

Smør en skive toastbrød med lidt af tun-blandingen og læg skiver af æg på. Lidt mere tun-blanding og den næste skive toastbrød... og samme fremgangsmåde ved næste lag. Afslut med den sidste skive toastbrød.

Pak "lagkagen" ind i film... og lad den stå i køleskabet i max. 1 døgn. Min stod i 2... med det resultat, den blev alt for svampet.

Smør "lagkagen" op med den sidste blanding af mayo og creme fraiche... pynt med salat, tomater, dild, rejer og kaviar. 




15 kommentarer:

  1. Hej Pia

    Jeg synes nu: Det ser lækkert ud :-)

    Men ellers kender jeg det godt…. Hvor smager det godt og hvor ser det fint ud, er en kommentar, jeg hører tit på arbejde… Og det er selvfølgelig fed at få at vide…
    -Men af og til, synes jeg nu ikke lige det blev som jeg ønskede…. Eftersom det institutionskøkken jeg arbejder i, ikke har verden smukkeste fade og der er ikke alverdens ting og finurligheder til at pynte med.

    Så fantasisen må ofte igang....
    Kh
    Hanne

    SvarSlet
    Svar
    1. Ps... Det citronkaviar ser spændende ud...... Så det må jeg prøve at lave en gang.

      Slet
    2. Hej Hanne

      Tak for din søde kommentar ;-D Jeg kan følge dig hele vejen.

      Kaviaren... ja den må du prøve.

      - Pia

      Slet
  2. Citronkaviar - Pia, du er genial!
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elsebeth

      Genial?? Det ved jeg nu ikke :-D men den blev virkelig vellykket, kærestens ansigtsudtryk da han fik den første i munden (han vidste det ikke) var arbejdet værd.

      Citron-springere er sure... citron-kaviar mere surt, sikkert fordi man ikke forventer det :-D

      - Pia

      Slet
  3. Mmmm... Mange tak, Pia! Det skal sikkert prøves og smages ;o) Jeg glæder mig til det! :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Elena :-D

      Velbekom... nu håber jeg, den falder i din smag og di giver en tilbagemelding :-D

      - Pia

      Slet
    2. Hej Pia! Vi holdte familiefrokost i dag og jeg havde lavet en stor portion af din fiskelagkage. Det blev næsten revet væk! Og som min svoger sagde - det skal nok få benene for at gå :) Alle var enige at den så spændende ud og smagte rigtig godt. Så blev værtinden (mig) også glad ;) Tak for ideen og opskriften!

      Slet
    3. Hej Elena
      Det er jeg super-glad for du siger :-D
      Hvordan med kaviaren... lavede du den selv??
      - Pia

      Slet
    4. Hej Pia
      Beklager at det er først nu jeg svarer - har haft travl de sidste dage.
      Jeg har droppet citron kaviar. Ikke fordi det er svært at lave den, men fordi jeg havde mange andre ting og manglede bare overskud... Den blev "erstattet" af almindelig kaviar og citron skiver. Kan forestille mig at det ikke har samme effekt, og citron kaviar kunne være prikket over i'et, men håber at lave den til næste gang ;)

      Slet
    5. Hej Elena
      Du skal næsten prøve at lave dem... men mest for morskabs.skyld... citron-springere gør det jo også :-D
      - Pia

      Slet
  4. Lyder rigtig lækkert. Vil prøve de der citronkaviar. Blander du citronsaften med noget...lage? Inden du drypper dråberne i den kolde olie?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gitte

      Nej ikke denne gang... men jeg overvejer om, det måske er muligt at tilsætte dild... en dag jeg får tid :-D

      Giver du en tilbagemelding, hvis du afprøver dem ??

      - Pia

      Slet
  5. Hej igen. Jeg tænkte mest på om der skal husblas ikke eller det er RENE citrondråber??

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Gitte

      Der skal husblas i... ellers vil de små kugler jo ikke "stivne". Du "skal bare" følge mængde angivelsen i det link, jeg henviser til :-D

      God fornøjelse :-D
      - Pia

      Slet