Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 14. januar 2014

Saftig og mør kylling-rulle


Kylling uden skind?? Nej vel?? Det er måske ikke så sundt, men iihh guder det smager :-D Og når nu kyllingbrystet var købt uden skind, måtte jeg selv give dyret overfrakke på... hvilket endte med en utrolig lækker og velsmagende kylling-rulle.

Ingredienserne til 2 personer:
1 kyllingbryst
1 pakke bacon i skiver
1½ spsk. Philidelpia neutral 
Hakket snackpeber
Krydderier

Flet et net af baconen:

Flæk kyllingbrystet... krydr med dit favorit krydderi, inden du smører det med Philidelpia der er rørt med snackpeber:

Rul først kyllingbrystet stramt... og rul det derefter ind i bacon-nettet. Start med at lukke enderne, så osten ikke flyder ud.

Forvarm ovnen til 250 grader. Sæt rullen ind og skru ned til 200 grader. Rullen skal have 50 minutter... hvor den vendes ind imellem så baconen bliver sprød. Giv den evt. 5 minutter på grill, hvis baconen er for slatten. Lad hvile i 10-15 minutter.

Kæresten og jeg er normalt ikke de store kødspisere... så 1 kyllingbryst plejer at kunne gøre det... men... havde der været mere, var det også røget indenbords, på trods af højlydte stønnelyde :-D

Det blev godt... serveret med kartofler, løg/peber-sovs og salat

Hos os spiser vi nok max 150g kød til et aftensmåltid hver. Sammenligner jeg med venner og familie... skulle man nærmest tro, at jeg "kød-sulter" min kæreste (han brokker sig nu ikke). Hvor meget kød spiser du/I??

4 kommentarer:

 1. Min mor var ørn til det der med grøntsager, altid kogt lige tilpas - kød fik vi ikke meget af, men det var jo også det andet, man skulle blive mæt af. Det har altid passet mig godt, så sådan er mine børn også opdraget. Min søn og jeg spiser vel 100 g kød hver, når det går højt; selv til juleaften kan vi sagtens nøjes med at dele et andebryst. Vi får dog altid en lækker rødkålssalat med bl.a. nødder i - og det er jo "tyggearbejdet" og varigheden, der mætter. Men min amerikanske svigersøn - i guder - et år til nytårsaften var han med min søn hos slagteren for at købe T-bone steaks; hans var - efter eget ønske - på 800 g! Det var vist også den største - og dyreste - steak købt til bare én person i den butik. Men så er man i min formening ovre i madsvineri - og det synes jeg ikke om. Når jeg er i USA, og vi er på restaurant, deler min datter og jeg altid en steak på ca. 200 g. Man kan ikke få små steaks i "Kød-og-kartoffelmos-landet".
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth

   Jeg sidder måbende... hvordan pokker kan man spise 800g kød? For mig ville det være fysisk umuligt, men jeg tager hatten af for din svigersøn, hvis det var muligt for ham... uden at brække sig :-D Madsvineri... det kan vi godt blive enige om.

   En ting ligger fast, når jeg en gang får tid (læs:råd) så vil jeg til USA... det ville helt klart være en oplevelse for livet. Jeg er ret sikker på, jeg kunne bruge timer på, at se på folk spise de enorme måltider, man altid hører om.

   - Pia

   Slet
 2. Pia, det pinlige var, at han selvfølgelig IKKE kunne spise det hele - men han kunne ikke få nok, da han stod hos slagteren!
  Du skal tage til USA af andre grunde. Det er aldrig rart at se på, at mennesker foræder sig!
  Hvad i himmelens navn laver du oppe på den tid af natten - og så på en fridag?!
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth

   Hæ Hæ... så er jeg da mere rolig!!

   Selvfølgelig er der masser af andre grunde til, at jeg gerne vil til USA... men maden er nu også en af dem. Når man ser i flimmeren, hvad de kan konsumerer, tror man jo simpelthen, det er løgn. Gør man ikke?? Er ret overbevidst om, jeg ville få meget ondt i mit lille Stop Spild Af Mad - hjerte.

   Så blev det opdaget!! Nej, jeg står ikke op midt om natten på en fridag, jeg havde havde bare ikke fået indstillet tiden til dansk tid... men det har jeg nu ;-D

   - Pia

   Slet