Jeg har i et stykke tid gået og små-savlet over alle de hyggelige billeder af sliders, der er på nettet. Samtidig har jeg måbende kigget på prisen af de små boller... det er jo fuldstændig forrykt. For pokker det er jo bare hvidt brød, som iøvrigt er rimeligt ukompliceret selv at fremtrylle.
Til bollerne har jeg brugt samme opskrift, som jeg oftest bruger til pølsehorn, men I får den lige igen :-D
Sliders 26 stk.
500g hvedemel
75g blødt smør
50g gær
1 æg
2½ dl mælk
1 spsk. sukker
1 tsk. salt
Derudover:
1 sammenpisket æg
Groft salt
Lun mælken og opløs gæren heri
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er glat og ensartet
Lad dejen hvile ca. 10 minutter
Så skal bollerne formes...
Nogen sværger til at rulle dejen ud, for bagefter at stikke ensartede "boller" ud med f.eks. et glas. Men ikke jeg... det går aaaalt for langsomt i min verden :-D
Rul dejen ud til en lang pølse... og skær den i skiver på størrelse med en valnød
Form bollerne... en i hver hånd selvfølgelig og læg dem på en bageplade
Giv dem alle et let tryk og lad dem hæve i 20 minutter
Pensel dem med sammenpisket æg og kværn groft salt over... eller drys med sesam
Forvarm ovnen til 220 grader og bag bollerne i 8-10 minutter
Så kom der hyggeligt mini-mad på bordet...
God idé at lave dem selv
SvarSlet:-D
Slet