At sylte agurker kræver ikke ligefrem en længerevarende
uddannelse, det eneste der kræver tid er, at finde lige nøjagtig den lage, der
får dine smagsløg til at ringe. Normalt ville jeg have lavet en meget mere
syrlig en af slagsen… men brok fra værtinder, der har fået dem i gave, eller
dele af familien der bare ikke selv gider sylte, fik mig til at søge andre
græsgange, for vi får vitterligt så mange, at vi ikke selv kan spise dem.
Og så er der lige det med eddiken. Jeg har altid valgt
den brune… det gjorde moar og det gør kæresten, men det irriterer mig, at
agurkerne ikke holder den flotte grønne farve, de har, hvis man køber dem. Så
denne gang har jeg brugt klar lagereddike… ved du i øvrigt, hvad forskellen er?
Nå ikke… klar eddike er uden tilsætninger… den brune er farvet med karamel og
tilsat salt… og til de øko-bevidste, sådan en eddike findes også J Nu er det så
spændende, om eddiken har indflydelse på farven af mine agurker.
Nå… men det var de der syltede agurker, jeg kom fra
4 agurker snittes i tynde skiver, drysses med 2 tsk.
salt… vendes af og til de næste 1-1½ time, inden de hældes i en si, så alt
overskydende væske kan løbe fra. Det tager godt og vel ca. ½ time.
Så hældes 4 dl sukker, 4 dl vand, 4 dl eddike, 4
laurbærblade, 10 enebær og en tsk. blandede peberkorn i en gryde og koges op…
lad den endelig småkoge i små 10 minutter. Smag på lagen og tilsæt evt. flere
smagsnuancer.
Imellem tiden skoldes 2-3 glas + låg med kogende vand
tilsat en anelse atamon.
De afdryppede agurker lægges i glassene… og når lagen er
afkølet en anelse, sies den og hældes over agurkerne. Inden da kan man vælge at
tilsætte lagen atamon (moar + kæresten gør det… sååå det gør jeg også) læs på
flasken. Skru lågene på med det samme… behøver ikke komme på køl, før åbnet.
Farven har noget at gøre med temperaturen på eddiken.
SvarSletMen på den anden side skal agurkene gemmes, må det jo ikke være for koldt.
I dagligdagen laver jeg en kold eddike-sukker lage, hvor jeg kommer agurkeskiver i. Den har så fine farve, men skal spises hurtigt:-)
Fra en som elsker agurkesalat af en hjemmegjorte slags.
Hej Hanne ;-D
SletSå blev jeg det klogere... hæ hæ altså nytter det ikke noget, at skrifte til klar eddike.
Helt klart hjemmegjort agurkesalat... så bliver det ikke bedre ;-D
Jeg har også lige syltet agurker :) Aner INTET om farven, men min opskrift ligger i hvert fald her :) : http://kreativitaz.blogspot.dk/2012/07/agurkesalat.html
SvarSletVh Jennifer
Hej Jennifer :-)
SletHar tjekket din opskrift, den minder rigtig meget om min, bortset fra jeg bruger atamon, så de kan holde sig længere. Tak for kikket...
Ja det er næsten det samme. Men måske jeg skal prøve med enebær næste gang - det har jeg aldrig prøvet! :)
SletNelliker er også et bud... men vær varsom, de smager meget gennemtrængende. Specielt bruger jeg dem, når jeg sylter squash eller grønne tomater...
SletJeg gør også som min mor! Agurkeskiverne saltes ikke, men lage af kold eddike, sukker og masser af peber hældes direkte over. Den fyr holder længe på køl, men jeg fryser som regel ned i passende portioner. Laves omkring en time før, den skal spises, så den kan stå og trække og blive smagt til, og sukkeret bliver opløst.
SvarSletVil det sige, du fryser skiver af agurk ned... eller er lagen ved?? Vidste faktisk ikke, man kunne fryse agurker ;-D
SletKh Pia
jeg vil gerne prøve opskriften lyder virkelig spændende.
SletHåber du melder tilbbage med resultatet ??
SletSuper opskrift.
SvarSletJeg har puttet chili i den ene af mine glas - det glæder jeg mig til at smage.
Hej Anette
SletTak for kommentaren ;-D God ide med chili... giver en dejlig spids kant.
- Pia
Prøv med mynthe i et af glassene, det er excellent for fx. burgere....
SvarSlet;-D Tak for tippet. Det vil jeg prøve næste gang, jeg sylter.
Slet- Pia