Farmors opskrifter fra 1946

fredag den 8. september 2017

Super nem blommechutney


Det har desværre ikke været det helt store blomme år for os… men dem der nu var, var intet mindre end fantastiske, så jeg besluttede mig for, at gøre endnu et forsøg med blommechutney… og det kom der denne velsmagende substans ud af.

Til 3 glas:
1 kg blommer i grove tern
200 g skrællede sure/grønne æbler i tynde både
1 stort rødløg i halve ringe
1 grøn chili delt i to
325 g sukker
75 g farin
1 dl eddike
1 tsk. friskkværnet peber
1 tsk. salt

Hæld alle ingredienserne i en gryde
Varm det langsomt op til det koger og kog i 1 time
Rør i gryden undervejs… og smag med jævne mellemrum
Fjern chilien, når du syntes, chutneyen har den styrke, du føler for
Chutneyen kan evt. jævnes med maizena og vand, hvis du syntes, den er for tynd 
Hæld chutneyen på atamon-skyllede glas


Ingen kommentarer:

Send en kommentar