Tøm fryseren for tomater
Den nye sæson i kolonihaven starter snart… dvs. igen
overflod af tomater… og et hurtigt kig i fryseren, viste klart, at jeg måtte
gøre noget ved de løsfrosne tomater, jeg allerede havde liggende, hvis de ikke
skulle ende som skrald. Bare jeg dog havde gjort det noget før. I bedste Stop
spild af mad stil… blev den store gryde fundet frem og tomaterne gravet frem.
5 kg tomater viste køkkenvægten. 40 minutter senere var
skindet flået af… og jeg havde en frossen tommeltot.
4 løg og 5 fed hvidløg blev hakket.
En stor dusk basilikum fra vindueskarmen skyllet.
Og så var det tilbage til kødgryden… selvom der ikke er
meget kød i denne opskrift
Løgene stegte jeg klare i en god slat olie, mens
tomaterne blev hakkede i mindre stykker.
De blev tilsat løgene lidt efter lidt… sammen med
basilikum, sambal oelek (2-3 tsk.), 100g koncentreret tomatpure, 1 dl sukker og
1½ spsk. salt.
Så fik tomatsovsen ellers lov at simre derudaf i 3 timer…
inden den fik en let tur med stavblenderen og blev smagt til. Nogen ville måske
si sovsen for tomatkerner… men ikke jeg
Mængden gav ca. 3 liter koncentreret tomatsovs til
fryseren… som skal bruges i sammenkogte, supper, på pizza… og hvad jeg ellers
finder på…
Det er perfekt med færdigtomatsovs i fryseren. Jeg blender også altid min tomatsovs, og ville aldrig sie kernerne fra. Jeg har nemlig læst et sted at forsøg viste at kernerne har mest tomatsmag :-)
SvarSletGod søndag til dig,
SS
Ok... det har jeg aldrig hørt før :-)Så er der da en rigtig god grund til ikke at gøre det...
SletUhmm - jeg kan næsten dufte det. Herligt; men glem det nu ikke i fryseren ;)
SvarSlet;-) Jeg skal prøve... men det er der vist ingen fare for ,-)Og tro mig... det duftede...
SletRigtigt godt indlæg! (Og tusinde tak for henvisningen til os). Yes, nemlig - meget af grøntsager kan fryses: tomater, løg, krydderurter, mm. Og bruges efterfølgende til retter, supper, mm.
SvarSletTak for kommentaren.. det er virkelig nødvendig med en stor fryser, når man har kolonihave...
Slet