Psssst… jeg har eksperimenteret med sukker-reducering i min opskrift på drømmekage. Nogen ville måske ligefrem kalde det blasfemi, at pille ved en ældgammel formel… men når det kan lade sig gøre, uden det gør kagen ringere… så gør jeg det.
Og for det ikke skal være løgn… skal den på et senere tidspunkt afprøves med yderligere nedskæringer. Med risiko for drag over nakken… napper jeg en 1/3 af fyldet. For mit vedkommende… kan det altså godt blive FOR snasket.
Skal du afprøve den??
Drømmekagen fra Brovst
Til 12 personer
Ingredienser:
250 g hvedemel
50 g smør
250 g sukker
3 æg
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
2 dl sødmælk
Fyld:
125 g smør
100 g kokosmel
200 g brun farin
½ dl sødmælk
Fremgangsmåde:
Smørret smeltes i mælken og køles let af
Æg, vanilje og sukker piskes til en tyk masse
Mel og bagepulver sigtes i æggene og blandes forsigtigt
Mælk og fedstof vendes i, til massen er homogen
Hæld dejen i en 23 x 33 cm bradepande beklædt med bagepapir
Bages på ovnens midterste rille i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. Tjek om den er bagt
Ingredienserne til fyldet smeltes sammen i den gryde, du allerede har svinet til
Når kagen er bagt, fordeles fyldet ovenpå og bages ved 220 grader i 5 minutter.
Den lyder nem - og så helt uden æg.
SvarSletPia, læs lige min kommentar til dine fnuglette hveder!
Elsebeth
?? :-D der er nu hele 3 æg i Elsebeth
SletVed ikke, hvad der skete under de fnuglette... men fandt min egen besvarelse i spam :-(