Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 13. maj 2017

Min ”gamle” drømmekage fra Brovst


Psssst… jeg har eksperimenteret med sukker-reducering i min opskrift på drømmekage. Nogen ville måske ligefrem kalde det blasfemi, at pille ved en ældgammel formel… men når det kan lade sig gøre, uden det gør kagen ringere… så gør jeg det.

Og for det ikke skal være løgn… skal den på et senere tidspunkt afprøves med yderligere nedskæringer. Med risiko for drag over nakken… napper jeg en 1/3 af fyldet. For mit vedkommende… kan det altså godt blive FOR snasket.  

Skal du afprøve den??

Drømmekagen fra Brovst
Til 12 personer

Ingredienser:
250 g hvedemel
50 g smør
250 g sukker
3 æg
3 tsk. bagepulver
1 tsk. vanilje
2 dl sødmælk
   
Fyld:
125 g smør
100 g kokosmel
200 g brun farin
½ dl sødmælk
   
Fremgangsmåde:
Smørret smeltes i mælken og køles let af
Æg, vanilje og sukker piskes til en tyk masse 
Mel og bagepulver sigtes i æggene og blandes forsigtigt 
Mælk og fedstof vendes i, til massen er homogen
Hæld dejen i en 23 x 33 cm bradepande beklædt med bagepapir 
Bages på ovnens midterste rille i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. Tjek om den er bagt
Ingredienserne til fyldet smeltes sammen i den gryde, du allerede har svinet til 
Når kagen er bagt, fordeles fyldet ovenpå og bages ved 220 grader i 5 minutter. 

2 kommentarer:

  1. Den lyder nem - og så helt uden æg.

    Pia, læs lige min kommentar til dine fnuglette hveder!
    Elsebeth

    SvarSlet
    Svar
    1. ?? :-D der er nu hele 3 æg i Elsebeth

      Ved ikke, hvad der skete under de fnuglette... men fandt min egen besvarelse i spam :-(

      Slet