Farmors opskrifter fra 1946

tirsdag den 13. februar 2018

Spinattærte med soltørrede tomater og feta



Brian (min bedre halvdel) stod for dagens tærte. Han drømte om spinat… og her kommer hans udgave af en super tærte, som klart fortjener at blive gentaget.

Spinattærte
Til 4 personer (med salat)
1 rulle tærtedej fra køl (eller lav din egen)
100 g bacon i tern
200 g optøet og afdryppet spinat
1 lille finthakket løg
70 g smuldret feta
3 stk. soltørrede tomater i små tern
3 æg
1 dl mælk

Steg baconternene næsten sprøde og afkøl
Tag tærtebunden ud af køleskabet og lad den ligge i 10 minutter… inden den lægges i en tærteform på 26 cm (Formen skal IKKE smøres). Buk det overskudende dej ned i kanterne i stedet for at skære det af
Prik bunden let med en gaffel 
Pisk æg og mælk sammen
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det forsigtigt sammen
Krydr evt. med peber… salt er ikke nødvendigt
Bages i en 180 grader varm ovn i ca. 30-35 minutter (alt efter ovn)
Lad tærten sætte sig i 10 minutter, inden den serveres 

Der er slet ingen tvivl om, at tærten også vil være god med en rest kylling fremfor bacon.

4 kommentarer:

  1. Uhhmmm hvor lækkert, den er hermed gemt.

    Fik du smidt ham i køkkenet så I ikk skulle spise til midnat :-P

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha ha :-D Dog ikke... men den blev over 20. Det gør nu ikke noget, for vi hyggede helt vildt. Og jeg kom næsten ikke med gode råd.
      Den blev så super <3

      Slet
    2. Næsten ikk med gode råd :-D Kan du lære mig det tror jeg Manden ville ønske :-D

      Slet
    3. Du skal bare bide dig selv hårdt i tungen, lige inden du åbner munden for at fortælle... du kan en bedre metode. Så skal du nok stoppe med det efter et par gange :-D

      Slet