Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 17. juni 2018

Lækker kage med mandelmel



Jeg kan virkelig ikke huske, hvornår jeg sidst har bagt kage… men med masser af mandelmel, var det på tide… og hvem siger: ”Nej tak” til kage?

Lækker kage med mandelmel
300 g mandelmel
5 æg
225 g sukker
1 dl appelsinjuice (eller saft fra appelsin)
1½ tsk. bagepulver

Tænd ovnen på 180 grader
Beklæd en springform (24cm) med bagepapir
Pisk æg og sukker hvidt og skummende.
Kom appelsinjuice i massen… og vend med mandelmel og sigtet bagepulver
Fordel dejen i springformen, og bag kagen i ca. 35 - 40 minutter
Mærk efter med en kødnål, om kagen er bagt. Hænger der dej ved, bages kagen lidt længere tid
Når kagen er afkølet, løsnes den forsigtigt med en kniv… og trimmes hvis den er skæv
Læg en tallerken eller et kagefad på… og vend forsigtig kagen, så bunden vender opad

Glasur:
75 g smør
2 spsk. stærk kaffe
1 spsk. kakao
100 g flormelis
50 g kokosmel

Varm alle ingredienser op i en gryde… og smør på kagen, når begge dele er let afkølede

Note: Kagen er fyldig og samtidig porøs… så skær kun små stykker

Ingen kommentarer:

Send en kommentar