Stadig er mængderne til 40
personer.
Smør til forretterne:
2 pakker. Her havde jeg
valgt den rene vare, så den milde/pikante smag ikke blev forstyrret.
Smør til hovedretten:
1 ekstra pakke ”ren” smør.
2 pakker til hvidløgssmør (Lavet med 6 fed hvidløg, et par dråber citronsaft og en knivspids salt)
2 pakker til persillesmør (Lavet med et ½ bundt grofthakket persille, lidt citronsaft og salt)
Note: ”Jeg havde valgt at
bruge kærgården. Som sådan var det ok, men problemet er, at det ”smelter” for
hurtigt, så jeg opfordrer til at bruge rigtigt smør”
Dressing til forretterne:
Krydderurtedressing: (1
liter creme fraiche 18%, ½ liter creme fraiche 38%, 2 bundter dild, 2 bundter
purløg, ½ bundt persille som groft hakkes med kniv… smages til med salt) Start
med kun at sætte halvdelen på bordet… resterne serveres til hovedretten.
Dressing til hovedretten:
Resten af
krydderurtedressingen.1000’ende islænderdressing: (1 liter creme fraiche 18%, 3 dl mayonnaise, rigeligt ketchup… smag dig frem, justeres til slut med salt, peber og en anelse citron)
Note: ”Krydderurtedressingen
gik som varmt brød, mens den anden var lige rigeligt nok… her skal du tage
hensyn til, om der er mange børn på gæstelisten”
Jeg sniger lige flutesene
ind her: Beregn 1½-2 stykker flutes pr. mand. De skal bruges til forretterne, hovedretten
og skrub-af-maden. Selvfølgelig er klart
det bedste at bage selv… og i et splitsekund i ukontrolleret sindssyge, havde
jeg nær taget det på skulderene også K
men jeg beherskede mig!!!
De øvrige opskrifter til
konfirmationen, lægger jeg ind under etiketten: Mad til mange
Ingen kommentarer:
Send en kommentar