Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 23. februar 2015

Hasselback (bage)-kartoffel med topping


Jeg er kommet ind i en hasselback kartoffel-stime... og her kommer en, der slår de almindelige med flere længder :-D

Til 2 personer:
2 store bagekartofler
150g bacon i tern
2 skiver ost
Cremefraiche
2-3 forårsløg i skiver

Vask og snit kartoflerne som vanligt... du behøver ikke skrælle dem
Pensel bagepapir og kartofler med olie... og krydr med salt og peber
Sættes i en 180 grader forvarmet ovn i 1 time, når halvdelen af tiden er gået, pensles igen med olie


Når kartoflerne er ved at være der, dækkes de af en skive ost (eller revet ost) og sættes tilbage i ovnen til den er smeltet
Top kartoflerne med cremefraiche, sprødt bacon og forårsløg
Mums siger jeg bare... jeg overdrev og troede, vi kunne spise to hver, men det var en fysisk umulighed :-D

Note: Inspiration har jeg fundet på Anne-Kartrines blog Maden i mit liv.

8 kommentarer:

  1. WOW det er en dog ide - den er skrevet på to-try-listen :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Håber den kommer fra listen og på bordet :-D Den er virkelig god. Jeg overvejede et split-sekund at krydre cremefraichen... men gudskelov jeg IKKE gjorde det.

      - Pia

      Slet
    2. Muhahaha kender du mig for godt med den der liste ????

      Men det lyder vildt lækkert, så mon ikk det kunne komme på bordet :-D

      Slet
  2. Mums, det bliver jeg altså nødt til at smage! Jeg vil lave det i morgen aften :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. *Smiler stort* Det vil jeg også, men madplanen er lavet og der bliver mumlet i krogene, hvis jeg allerede afviger på en mandag... ha ha.

      Slet
  3. Jeg så at Louise havde skrevet om de her hasselbagte på sin blog, de skal seriøst prøves. :D

    Knus <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Jeanette

      ... og velkommen til :-D Håber kartoflerne er noget for dig... for de er helt sikkert "smadder"-gode.

      - Pia

      Slet