Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 8. februar 2015

Rejesalat... med få ingredienser


Altså... en rejesalat skal smage af rejer og ikke majo-dressingen, som de oftest svømmer rundt i. Med den indstilling i baghovedet, kom denne salat til verden, for i "feber-vildelse" er jeg kommet til at købe en kasse mini croissanter med ikke mindre end 200 stk... salaten kan selvfølgelig også bruges på f.eks. ristet franskbrød. 

Rejesalat til 2 personer:
150g (optøede) rejer
1 lille gulerod
1 stængel blegselleri (gem de spæde indeblade til pynt)
1½ - 2 dl cremefraiche 18%
1 spsk. mayonnaise
Ca. 1 spsk citronsaft fra øko-citron
Salt 

Start med grønsagerne... som skal hakkes i helt fine bitte-små tern. Overhældes med kogende vand... hvor de skal stå en ½ time.
Rør dressingen af cremefraiche, mayonnaise, citronsaft... og smag til med salt. Hvor "syrlig" den skal være, er op til dig :-D
Hæld vandet fra grønsagerne og skyl under iskoldt vand. Bland det hele sammen. 


Salaten kan sagtens laves på forhånd, men vær opmærksom på, at cremefraiche 18% hurtigt kommer til at "vande", så brug enten en cremefraiche med højere %'er... eller vent med at blande dressingen i, før forretten skal anrettes. 

I stedet for blegselleri, kan der bruges knoldselleri... det bliver salaten ikke ringere af :-D

5 kommentarer:

  1. Uhhmmm det lydder lækkert :-D

    Du kom simpelthen hen til at købe en hel kasse :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. "Rødme rødme" øh ja, det må jeg indrømme. Købte dem gennem jobbet og troede, der ville være 50 stk. i kassen, men nej... heldigvis er stk.-prisen kun 1 kr :-D

      Slet
  2. HAHA 200 croissanter :) Fruen elsker croissanter med masser af smør og marmelade. Kan sikkert også bruges med tarteletfyld.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er mange :-D Og nu er jeg langsomt begyndt at dele ud af dem til vennerne... vi får dem jo aldrig selv spist.
      Kæresten min spiser dem glad med nutella... men det søde mix er ikke min boldgade, jeg skal have mad.

      - Pia

      Slet