Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 4. oktober 2012

Kyllingepie


Indrømmet… min bedømmelse af størrelsen på det ildfaste fad gjorde, at min kyllingepie endte mere som kød pie J men det gjorde den nu ikke ringere…

Normalt ville jeg koge en hel kylling. Først gnide den i salt, peber og basilikum. Brune den i smør og lade den koge i 45 minutter i en blanding af 1 liter hønsebouillon og 1 dl fløde… hvorefter den skal befries for skind og ben og plukkes i mundrette stykker. Men… i fryseren havde jeg i forvejen tilberedt kylling, så jeg nappede den lette tidsbesparende løsning… Endte med kun at bruge 250g (der skulle være brugt 1 hel kylling), for der kunne ikke være mere i fadet…

Så skal der røres en fars af: 400g middelfed oksekød, 1æg, 1 hakket løg, salt og peber (som var det til frikadellefars) og en dl fløde… og mens den får lov at trække laves en…

Champignonstuvning af: 250g champignon som steges i en gryde tilsat en anelse smør. Champignonerne opbages med 2 strøgne spsk. mel og sky fra kyllingen… i mit tilfælde brugte jeg fløde og en anelse vand. Stuvningen skal være tyk… smag til med salt, peber og evt. ekstra basilikum.

Så skal den samles:

Låget er butterdej fra køl penslet med sammenpisket æg.

Sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 1 time… dæk med stanniol, hvis butterdejen bliver for mørk.

Server kyllingepien med en let salat. I mit tilfælde prinsesse-salat som består af: Fintsnittet sommerkål, æbler, rødløg, syltede rødbeder og lage herfra.

Mums J hvor var det lækkert at genopleve den ret.

8 kommentarer:

 1. Åhhh, ser lækkert ud, og alle de ingredienser, som jeg er vild med! Tror at jeg skal i gang med den i dag! :o)))

  SvarSlet
  Svar
  1. ;-D Håber du giver en tilbage melding, hvis du kaster dig ud i pie´en.
   - Pia

   Slet
 2. Hej. Pie'en blev rigtig lækker, og næsten lige så pæn som din ;o) Den smagte SÅ godt sammen med salaten - jeg har også lavet rødbeder-kål-salaten i lighed med dig :o)

  Jeg ville sikkert skrive tilbage, men begge børn blev syge, og fokus blev fjernet...

  SvarSlet
  Svar
  1. Øv altså... håber børnene er på højkant igen.

   Ja, pie'en smager nemlig rigtig godt sammen med kålsalaten :-) kartofler, ris eller pasta vil være alt for tungt.

   Glæder mig, du kunne bruge mit input.

   - Pia

   Slet
 3. Ville bare sige, at jeg er blevet forelsket i salaten! :o) Jeg har lavet den flere gange siden. Den smager godt også med andre, mere almindelige retter, f. eks. med kartoffelmos med frikadeller - i stedet for almindelige rødbeder, som jeg er lidt træt af. Og så er den så nem at lave, og af de ting, som man altid har hjemme! :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for kommentaren... ja det er nemlig en rigtig dejlig og nem salat. Vi får den selv tit og ofte ;-D

   Slet
 4. Vi lavede denne pie i går til nytårsaften og det blev en succes! Vi oplevede dog at der kom til at ligge meget væske i bunden af fadet, er det også noget du har oplevet?
  Vi lavede en spidskålssalat med æble og tranebær til, det er altså også ret lækkert! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Charlotte

   Hvor er jeg glad for, pie'en trods alt blev en succes :-D

   Jeg forstår ikke det med væsken... det har jeg aldrig været ude for. Måske din stuvning har været for tynd?? Måske den har hvilet for kort, inden den kom på bordet??

   Lyder lækkert med spidskålssalat...:-D

   - Pia

   Slet