Farmors opskrifter fra 1946

søndag den 22. februar 2015

Hasselback kartofler - de bedste til dato


Nej... selvfølgelig er denne "opskrift" på ingen måde en revolutionerende nyhed. Dog fortjener den at blive støvet af ind imellem, specielt når kartoflerne ender, som de bedste til dato.  

Du skal bruge det antal kartofler, (+ lidt ekstra) du mener, du/I kan spise. De skal skrælles og skæres 1/3 igennem i tætte snit.


Pensel et stykke bagepapir med smags-neutral olie, læg kartoflerne på og pensel også disse med olie.
Krydr let med groft salt og friskkværnet sort peber... og drys en anelse rasp på alle kartoflerne.
Sættes i en 225 grader forvarmet ovn i en lille time.
Pensel igen kartoflerne en gang eller to med olie undervejs. 

5 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja søde L... RASP!!!

      De skal selvfølgelig ikke paneres :-D men det lille drys giver en lækker knasende overflade. Prøv det :-D

      - Pia

      Slet
    2. Haha panerede kartofler :-D

      Ej det skal da prøves dit lille trick

      Kram

      Slet
  2. Oj, hvor er det lang tid siden at jeg har fået hasselback kartofler. Elsker det ellers. Tak for påmindelsen.

    SvarSlet
    Svar
    1. Velbekom :-D

      Vi er selv kommet ind i en stime, så mon ikke, der kommer flere opskrifter.

      - Pia

      Slet