Jeg havde forelsket mig i billederne af Pernilles Toscatærte, så da svogeren havde fødselsdag, var der en god grund til at prøve kræfter med det skønne, søde og knasende vidunder.
Toscatærte til 10 personer:
Kagebund:
2 æg
115 g flormelis
120 g smeltet smør
115 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Fintrevet skal af en ½ øko-appelsin
Saft af 1/2 appelsin
2 spsk. fløde
Sådan laves bunden:
Smelt smørret i en gryde og lad det afkøle.
Tænd ovnen på 180 grader.
Pisk æg og flormelis sammen til en luftig masse.
Bland mel og bagepulver og sigt det i æggemassen.
Pisk det sammen.
Riv appelsinskal i dejen, hæld appelsinsaft, fløde og smør i og pisk massen ensartet og luftig.
Sprøjt en 26cm springform med formspray og drys med sukker. Kig evt. her.
Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen til den er gennembagt og lysebrun på overfladen.
Det tager ca. 15-20 minutter.
I mellemtiden forberedes toppen.
Top:
100 g smør
75 g hasselnødder
75 g mandler
75 g sukker
1½ spsk. hvedemel
2 spsk. fløde
Revet skal af en ½ øko-appelsin
Hak nødder og mandler og kom dem i en gryde sammen med resten af ingredienserne.
Smelt det langsomt sammen, det må ikke koge.
Når bunden er bagt, tager du den ud af ovnen og hælder nøddefyldet over.
Skru ovnen op på 230 grader og sæt kagen tilbage i ovnen i 7 minutter til toppen er bagt.
Smelt evt. 50 g chokolade over vandbad og pynt toppen. Et godt tip fra Pernille, jeg aldrig har tænkt over: "Sæt kagen i fryseren et par minutter for at "chokke" chokoladen".
Opskriften er stort se identisk med Pernille's... bortset fra hun bruger små tærteforme og speltmel.
Bedre kage skal man lede længe efter.
Nomnomnom :-D
SvarSlet:-D Det kan slet ikke gør det...
SletLækkert, det er jeg nød til at prøve en dag.. Elsker den kage :D
SvarSletDet skal du gøre Jeanette... herhjemme er vi SÅ SOLGT :-D Og i øjeblikket er øko-appelsinerne i Kiwi (uden at reklamerer) SÅ gode :-D
Slet