Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 23. marts 2015

Lækre ribben lavet i ovn


Ribben er ikke noget jeg har gjort alverden i. Elsker dem ca. ligeså højt, som kæresten TROEDE, han hadede dem :-D Han er nu omvendt, så mon ikke også, de af og til ryger på grillen, når vejret forhåbentlig snart tillader det :-D



1500 g forkogte ribben fik lov at hygge sig i et døgn i køleskabet sammen med følgende ingredienser:

Marinade til ribbenene:
1½ dl ketchup
3 spsk. soja
2 spsk. eddike
4 spsk. farin
2 pressede fed hviløg
½ hakket løg
1 spsk. røget paprika
1 tsk. sambal oelek
1 tsk. røget salt
og et godt drys friskkværnet sort peber

Løft ribbenene så overskydende marinade får lov at dryppe af... (og gem den)
Læg ribbenene på et nyt stykke bagepapir i en bradepande... og sæt den i en 150 grader forvarmet ovn i 2 timer
Dryp med jævne mellemrum den overskydende marinade... og efter halvdelen af tiden, vendes benene...



Indrømmet... 1500 g ribben er ALT for meget til to personer hos os :-/ 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar