Farmors opskrifter fra 1946

lørdag den 9. november 2013

Kyllingelever med stegte løg


Spiser du lever?? Jeg gør... og elsker det. Kalvelever, svinelever eller kyllinglever... indmad i det hele taget. Heldigvis er jeg så godt stillet, at kæresten har det på samme måde... så det kommer af og til på menuen. Kyllingelever havde han dog aldrig prøvet... det har han nu og er begejstret. 

Selvfølgelig er der ikke den store forskel i tilberedningen af de forskellige slags lever... altså lige bortset fra stegetiden, der er væsentlig kortere. 

Kyllingelever findes på frost i pakker af 500g... og det er billigt. 500g er hos os nok til 3 portioner, hvor man også efterfølgende sidder helt stille på sofaen og forsøger at få vejret under højlydte støn ;-D

Kyllingelever med stegte løg til 3 personer:
1 pakke kyllingelever
2 store løg
Mel, salt, peber og kartoffelvand (evt. lidt kulør)

Start med løgene... skær dem i fine ringe og steg dem sprøde i en anelse olie... krydr med salt og peber. Tag af panden.
Skyld og rens leverrne og dup dem forholdsvis tørre. Vend dem i salt og peber krydret mel... dette gøres nemmest i en frysepose. Svits dem hurtigt af flere omgang i smør... ca. et par minutter på hver side. Lægges til side.
Tilsæt fedtstoffet i panden en spsk. mel fra fryseposen og pisk det godt sammen, inden kartoffelvand hældes på panden... start med lidt af gangen, til sovsen har den ønskede konsistens. Lad sovsen koge i 5-6 minutter... inden leverne og og havdelen af løggene hældes i panden og får lov at simre yderligere 5 minutter.
Smag til med salt og peber... rougefort er også super godt.
Server leverne med kartoffelmos og syltede rødbeder. 

7 kommentarer:

 1. Åh, tak for reminderen, må altså få smagt lever en dag - og det lyder jo til at være lige til, at gå til.

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Har du aldrig smagt lever?? I min verden, er du virkelig gået glip af noget ;-D
   - Pia

   Slet
 2. Det ser dejligt ud Pia :-) Går og leger med tanken om at prøve at lave
  kyllingeleverpostej, skal bare lige tage mig sammen.

  Vh Lykke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar Lykke. Glæder mig til at se, hvad du finder ud af... når du har taget dig sammen ;-D
   - Pia

   Slet
 3. Ja, kom med noget lever :-) Nu har jeg i 48 år hele tiden haft mine egne leverpostejer i fryseren. Og er der noget bedre end et par skiver stegt kalvelever med citronsaft over, en god grøn salat og et stykke godt hjemmebagt brød til (eller med kartofler, rødbeder og stegte løg og pandesovs).
  Det er godt at se, at du har fået gang i kartoffel-/grøntsagsvandet, Pia :-)
  Elsebeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Elsebeth ;-D
   Dejligt at høre fra dig igen... Gad vide om du nogensinde har læst om min traume-oplevelse med lever og citron?? Jeg marinerede leveren i citron... og det blev virkelig viildt dårligt :-( Men jeg kunne godt forestille mig, at dryppe det på ved servering ville være godt. Prøves skal det ;-D
   - Pia

   Slet
 4. Nej, Pia - det har jeg ikke læst om. Jeg lærte det i Italien i min helt grønne vår, da jeg var på ferie hos min italienske kæreste. Hans mor var en fremragende kok. Men dernede får man jo ikke sovs og kartofler til, og citron passer måske ikke sammen med den danske version med rødbeder.
  Elsebeth

  SvarSlet