Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 30. marts 2015

Farserede rosenkål - svøbt i bacon


I alt den tid jeg har haft bloggen, har der ikke været et eneste indlæg med rosenkål... faktisk er det ialtfald mere end 7 år siden, jeg sidst har haft de små kålhoveder på menuen. Brian har hårdnakket nægtet at spise rosenkål, bare fordi han OGSÅ i sådan et, har fundet en ½ orm... ha ha ha siger de lugter og smager?? af "prut". Men igår... røg de uden "gylpe-lyde" frivilligt i kurven :-D

Farserede rosenkål - i svøb:



Start med at pille de grimme yderblade fra og skær bunden af rosenkålene (beregn 2½ pr. mand)
Kog kålene i letsaltet vand i 5 minutter... hvorefter vandet hældes fra og kålene gives et kuldechok af iskoldt vand... læg til "tørre"
Rør din favorit frikadellefars (steg frikadeller til madpakken af overskydende fars)
Tag en god spsk. fars og fold udenom hver enkelt rosenkål
Del en baconskive i 2 og fold den rundt om "dellen"... skiverne skal ikke når hele vejen rundt
Læg de farserede rosenkål i en smurt form


Fadet stilles i en 200 grader forvarmet ovn... og skal have omkring 45 minutter. Selvfølgelig kan de også steges på panden... men det gad jeg ærligt talt ikke :-D


Åårrhh de blev gode. Behøver jeg fortælle, at det ikke er sidste gang, de kommer på menuen??



2 kommentarer:

  1. Fnis stakkels B. Men faldt de i god jord når der var bacon om så??

    SvarSlet
    Svar
    1. Ha ha... ja ikk??

      Jooo de faldt skam i god jord... faktisk også "on the rocks" :-D

      Slet