Farmors opskrifter fra 1946

torsdag den 3. september 2015

Prikket farsbrød


Jeg ville have haft frikadeller... men når man kæmper en kamp med overflod af grønne bønner og andre lækkerier fra kolonihaven, så er det lovligt at skifte mening. Desuden... mad lavet i ovnen hitter :-D

Prikket farsbrød
4 personer
400 g hakket svinefars
Et ½ finthakket løg
1 æg
2 spsk. mel
Rigeligt med friskkværnet peber
1-1½ tsk. salt

Desuden:
En god håndfuld grønne bønner
1 spsk. rasp
Smør



Start med at skylle og nippe bønnerne. Kog dem i saltet vand i 5-6 minutter. Læg dem i koldt vand... og lad dem afdryppe
Imens røres en let sej fars af ovenstående ingredienser
Smør et ildfast fad... og byg dit farsbrød. Start med lidt fars i bunden, bønner, fars, bønner o.s.v. Slut af med fars
Drys med rasp og sæt farsbrødet i en 200 grader forvarmet ovn i 30 minutter
Tag brødet ud og læg smørklatter på overfladen, mens du samtidig skruer ovnen op på 250 grader
Sæt igen brødet i ovnen... og 10 minutter senere er det færdigt
Lad det hvile 6-7 minutter, inden det serveres i ikke alt for tykke skiver

Server evt. farsbrødet med kartoffelbåde og salat... eller hvad du lyster :-D


Ingen kommentarer:

Send en kommentar