Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 18. juni 2012

Nem chokoladekage


(Ovnens bradepande)

12 spsk. kakao
500g hvedemel
600g sukker
2 tsk. natron
2 tsk. bagepulver
4 æg
5 dl vand (udskift evt. 1 dl med appelsinsaft/juice – eller alle 5 dl med Matilde kakaomælk)
300g margarine

Smelt margarinen i mikroovnen ved fuld effekt i 1 minut

Pisk æg og sukker… til du kan vende skålen over dit hoved, uden at få æggesnapsen i håret J

Sigt de tørre ingredienser

Pisk hurtigt alle ingredienserne sammen og hæld dejen i en bradepande foret med bagepapir.

Bag kagen ved 170 grader i ca. 25 minutter.

Prøv evt. med en strikkepind, om kagen er klar.

Pynt med hvid glasur og kagedrys.

Note: Let og lækker kage med kraftig smag af chokolade

Opskriften, ved jeg ikke, hvor stammer fra. Jeg fandt den fedtede lap papir, mellem mine andre gamle opskrifter… tænk at jeg havde glemt alt om den J

8 kommentarer:

  1. hvor lang tid tager det og piske æg og sukker sammen,til man kan vende æggesnapsen over sit hovedet?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nikki ;-D

      Jeg har faktisk aldrig taget tid. Men i en røremaskine vil jeg gætte på 10-15 minutter...

      Det skal være stift og blødt, ligesom i en flødebolle. Håber det hjalp ;-D

      Pia

      Slet
  2. Kan den laves i en brødform/sandkageform?

    SvarSlet
    Svar
    1. Der bliver jeg dig et svar skyldig, for jeg har aldrig prøvet.

      Hvis du forsøger, så husk at tage højde for, hvor meget dej der er, for det er jo en ret stor portion... men hvorfor skulle man ikke kunne gøre det? Det er så muligt, den skal have noget længere tid i ovnen... men det tjekkes jo hurtigt med en stegegaffel.

      Melder du tilbage, hvis du forsøger??

      Kh Pia

      Slet
  3. det skal jeg nok, laver den senere i dag og prøver uden natron, håber det lykkedes

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er spændt på, om det virker uden natron. Fortæller du lige, hvad du laver af ændringer??

      Kh Pia

      Slet
  4. hejsa :)

    Du kan ikke lave æggesnaps, når der er hvider i. Derfor tror jeg, at der skal stå pasteuriseret æggeblommer, for at det kan blive en rigtig æggesnaps.

    Kh...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa

      Æggesnaps er nok ikke den rigtige betegenelse, når man skal bruge helæg... det var bare den nemmeste måde at beskrive, hvordan konsistensen skal være ;-D

      Kh Pia

      Slet