Farmors opskrifter fra 1946

mandag den 18. juni 2012

Nem chokoladekage


Chokoladekage!! Nej, det kan man vel egentlig aldrig få nok af. Opskriften her… stod skrevet på et fedet stykke papir mellem alle de andre opskrifter.

Chokoladekage
Til 12 personer:

150 g smør
2 æg
300 g sukker
250 g hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
6 spsk. usødet kakao
2½ dl mælk (udskift evt. med ½ dl appelsinsaft/juice – 2½ dl Matilde kakaomælk)

Forvarm ovnen til 180 grader
Smelt smørret og afkøl let
Pisk æg og sukker luftigt
Sigt de tørre ingredienser ned i æggemassen
Hæld mælken ved og vend alle ingredienserne sammen
Hæld dejen i en bageform (23 x 33 ) med bagepapir
Bag kagen i ca. 25 minutter
Prøv evt. med en strikkepind, om kagen er klar
Pynt med hvid glasur og kagedrys 
Note: Let og lækker kage med kraftig smag af chokolade

8 kommentarer:

  1. hvor lang tid tager det og piske æg og sukker sammen,til man kan vende æggesnapsen over sit hovedet?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Nikki ;-D

      Jeg har faktisk aldrig taget tid. Men i en røremaskine vil jeg gætte på 10-15 minutter...

      Det skal være stift og blødt, ligesom i en flødebolle. Håber det hjalp ;-D

      Pia

      Slet
  2. Kan den laves i en brødform/sandkageform?

    SvarSlet
    Svar
    1. Der bliver jeg dig et svar skyldig, for jeg har aldrig prøvet.

      Hvis du forsøger, så husk at tage højde for, hvor meget dej der er, for det er jo en ret stor portion... men hvorfor skulle man ikke kunne gøre det? Det er så muligt, den skal have noget længere tid i ovnen... men det tjekkes jo hurtigt med en stegegaffel.

      Melder du tilbage, hvis du forsøger??

      Kh Pia

      Slet
  3. det skal jeg nok, laver den senere i dag og prøver uden natron, håber det lykkedes

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er spændt på, om det virker uden natron. Fortæller du lige, hvad du laver af ændringer??

      Kh Pia

      Slet
  4. hejsa :)

    Du kan ikke lave æggesnaps, når der er hvider i. Derfor tror jeg, at der skal stå pasteuriseret æggeblommer, for at det kan blive en rigtig æggesnaps.

    Kh...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa

      Æggesnaps er nok ikke den rigtige betegenelse, når man skal bruge helæg... det var bare den nemmeste måde at beskrive, hvordan konsistensen skal være ;-D

      Kh Pia

      Slet