Chokoladekage!! Nej, det kan man vel egentlig aldrig få
nok af. Opskriften her… stod skrevet på et fedet stykke papir mellem alle de
andre opskrifter.
Chokoladekage
Til 12 personer:
150 g smør
2 æg
300 g sukker
250 g hvedemel
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
6 spsk. usødet kakao
2½ dl mælk (udskift evt. med ½ dl appelsinsaft/juice – 2½
dl Matilde kakaomælk)
Forvarm ovnen til 180 grader
Smelt smørret og afkøl let
Pisk æg og sukker luftigt
Sigt de tørre ingredienser ned i æggemassen
Hæld mælken ved og vend alle ingredienserne sammen
Hæld dejen i en bageform (23 x 33 ) med bagepapir
Bag kagen i ca. 25 minutter
Prøv evt. med en strikkepind, om kagen er klar
Pynt med hvid glasur og kagedrys
Note: Let og lækker kage med kraftig smag af chokolade
hvor lang tid tager det og piske æg og sukker sammen,til man kan vende æggesnapsen over sit hovedet?
SvarSletHej Nikki ;-D
SletJeg har faktisk aldrig taget tid. Men i en røremaskine vil jeg gætte på 10-15 minutter...
Det skal være stift og blødt, ligesom i en flødebolle. Håber det hjalp ;-D
Pia
Kan den laves i en brødform/sandkageform?
SvarSletDer bliver jeg dig et svar skyldig, for jeg har aldrig prøvet.
SletHvis du forsøger, så husk at tage højde for, hvor meget dej der er, for det er jo en ret stor portion... men hvorfor skulle man ikke kunne gøre det? Det er så muligt, den skal have noget længere tid i ovnen... men det tjekkes jo hurtigt med en stegegaffel.
Melder du tilbage, hvis du forsøger??
Kh Pia
det skal jeg nok, laver den senere i dag og prøver uden natron, håber det lykkedes
SvarSletJeg er spændt på, om det virker uden natron. Fortæller du lige, hvad du laver af ændringer??
SletKh Pia
hejsa :)
SvarSletDu kan ikke lave æggesnaps, når der er hvider i. Derfor tror jeg, at der skal stå pasteuriseret æggeblommer, for at det kan blive en rigtig æggesnaps.
Kh...
Hejsa
SletÆggesnaps er nok ikke den rigtige betegenelse, når man skal bruge helæg... det var bare den nemmeste måde at beskrive, hvordan konsistensen skal være ;-D
Kh Pia